Τόσα έχουν διανύσει οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της από το 1998 που πρωτοαγοράστηκε, ελάχιστους μήνες πριν αναλάβει την τύχη της εταιρίας η Audi, και την απογειώσει. Η Lamborghini Diablo αποτέλεσε αφίσα σε πολλά δωμάτια την δεκαετία του 1990 καθώς πολλοί, μαζί και εγώ, την θεωρούν ως την τελευταία αληθινή Lamborghini. Πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, σχήμα από άλλον πλανήτη και ένας κινητήρας πραγματικό θηρίο, ειδικά για την εποχή που βγήκε, ήταν μερικά χαρακτηριστικά που την έκαναν να ριζώσει στα όνειρα πολλών.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της Diablo SV σίγουρα ανήκουν τα πολύ λίγα χιλιόμετρα που έχει γράψει το κοντέρ της (5.653 χλμ). Είναι βαμμένη στο χρώμα του τιτανίου, ενώ εσωτερικά, διαθέτει μαύρο διάκοσμο, επενδεδυμένο με δέρμα,και καθίσματα με το λογότυπο SV ραμμένο στα προσκέφαλα.

Τέλος, κάτω από το καπό βρίσκεται ο υπέροχος 5,7-λίτρων V12 κινητήρας με τους 517 ίππους, ο οποίος σε συνδυασμό με ένα πιο θορυβώδες σύστημα εξάτμισης και το χειροκίνητο κιβώτιο, την κάνουν μια άκρως ελκυστική επιλογή. Για όποιον συλλέκτη ενδιαφέρεται, η «κυρία» αυτή του 1998 βρίσκεται σε αντιπροσωπεία στη Φλόριντα των Η.Π.Α. και πωλείται έναντι του ποσού των 399.900 δολαρίων (€375.000).