Πρακτικά τα λεγόμενα της McLaren έρχεται να υποστηρίξει ο Mark Webber, καθώς η ίδια η βρετανική εταιρία είχε δηλώσει ότι το μέλλον του Alonso εξαρτάται από την ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου. Τώρα, ο 40-χρονος Αυστραλός δηλώνει ότι ο Ισπανός ίσως δεν ολοκληρώσει την χρονιά ως οδηγός της McLaren-Honda, καθώς το συμβόλαιο του λήγει στο τέλος του χρόνου και αυτός είναι πολύ πιο μακριά απ’όσο θα ήθελε να είναι.

Ο Webber είναι αρκετά κοντινός φίλος του Alonso, και σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε:

Ίσως ο Fernando να μην είναι εκεί όλη την χρονιά. Ίσως ο Stoffel [Vandoorne] έχει έναν διαφορετικό teammate κάποια στιγμή. Ο Fernando ίσως δεν κάνει όλη την χρονιά, ποτέ δεν ξέρεις. Είναι απογοητευμένος. Δεν θέλει ούτε να τερματίζει έβδομος ή έκτος. Ίσως οι βαθμοί για τον Stoffel να είναι πολύ ωραίο. Ο Fernando δεν ενδιαφέρεται για τους βαθμούς. Θέλει μάχες για το podium, έτσι ο Fernando είναι ψυχικά πολύ μακριά από εκεί που θέλει να είναι.

Μιλώντας για τον Vandoorne ο Αυστραλός είπε:

Είναι δύσκολη κατάσταση, το μονοθέσιο και η ομάδα δεν είναι εκεί. Αλλά κατά έναν τρόπο μπορεί ακόμα να μάθει πολλά, έτσι δεν είναι ένα κακό σενάριο να μάθει κατά την πρώτη του σεζόν στη Formula 1, επειδή τα βλέμματα δεν είναι πάνω του. Αυτά είναι στην ομάδα, και στην πολιτική, και στα προβλήματα με τη Honda. Είχε τόσο καλή πορεία στις μικρότερες κατηγορίες, νομίζω ότι είναι αρκετά καλός. Δεν μπορεί, όμως να έχει δύο χρονιές σαν αυτή, αλλά θα είναι εντάξει.