McLaren: Το μέλλον του Alonso εξαρτάται από την ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου

Σχετικά άρθρα

Από το 2015 που μετακόμισε στο Woking, ο Fernando Alonso δήλωνε ότι είναι χαρούμενος. Προς τα έξω, όμως, περνούσε το αντίθετο, όταν τον ακούγαμε στο team radio να είναι οργισμένος με το μονοθέσιό του (βλέπε Ιαπωνικό Grand Prix του 2015). Τα νέα μονοθέσια είναι πιο διασκεδαστικά στην οδήγηση, σύμφωνα με τον Ισπανό, αλλά είναι κρίμα να χαραμίζεται ένας οδηγός σαν κι αυτόν.

Ο Alonso παραμένει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στη McLaren και η προοπτική νικών μόνο ορατή δεν είναι. Η MCL32 αποδείχθηκε πολύ αναξιόπιστο μονοθέσιο στις δοκιμές, με το πρόβλημα για μία ακόμα φορά να βρίσκεται στο power unit της Honda, τη στιγμή που οι Ιάπωνες παραδέχονται πως οι αντίπαλοι βελτιώθηκαν περισσότερο.

Ο επί κεφαλής της «Macca», Eric Boullier, λέει τώρα πως, αν θέλουν να κρατήσουν τον Ferni, θα πρέπει να του δώσουν ένα γρήγορο και ικανό για νίκες μονοθέσιο, διαφορετικά ο 35χρονος δε θα είναι πια χαρούμενος και θα αποχωρήσει από την ομάδα, πράγμα που θα είναι μεγάλη απώλεια.

Ο Fernando είναι ειλικρινής μαζί μας, όπως κι εμείς είμαστε ειλικρινείς μαζί του. Το πρώτο που θέλαμε να δούμε είναι πώς είναι τα νέα μονοθέσια, και πώς είναι οι νέοι κανονισμοί. Και νομίζω ότι του αρέσει η νέα Formula 1. Θέλει να είναι ανταγωνιστικός, επειδή έχει ταλέντο να δείξει στον κόσμο και στον εαυτό του. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί για να τον διατηρήσουμε χαρούμενο. Αν είμαστε ανταγωνιστικοί, θα είναι χαρούμενος και, αν όχι, θα πάρει τις δικές του αποφάσεις.

Ο Γάλλος ισχυρίζεται πως ο Alonso ήταν χαρούμενος στη Ferrari, απλώς ήθελε κάτι νέο, γι’ αυτό και επέλεξε τη McLaren ως τον επόμενό του προορισμό.

Δε θέλω να σας δώσω πολλές πληροφορίες, επειδή ξέρω ότι πολλές ομάδες τις θέλουν, αλλά είναι ο καλύτερος· χωρίς αμφιβολία. Είναι ο καλύτερος επειδή είναι ξεκάθαρα, αλλά πέρα από αυτό, μπορεί και να αποδειχθεί. Δεν έκανε λάθος που άφησε τη Ferrari. Ήταν χαρούμενος, ανταγωνιστικός κι έκανε ό,τι έκανε. Αλλά, ήθελε νέες προκλήσεις, διότι ο Fernando είναι ένα ανταγωνιστικό άτομο, γεννήθηκε μαχητής.

Ήταν εκεί και τους έδωσε τα πάντα, κάνοντας το καλύτερό του όταν ήταν στη Ferrari, αλλά ήθελε κάτι περισσότερο. Ήθελε νέες προκλήσεις. Είναι ο καλύτερος οδηγός και θέλει να κερδίζει, και σκέφτηκε ότι μπορεί να το κάνει εδώ, και αυτό πρέπει να είναι η δουλειά μας, να το κάνουμε αυτό.

ΠηγήAS

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr