Η KIA εξέπληξε τους πάντες, όταν τις πρώτες μέρες του έτους παρουσίασε το νέο τετράθυρο σεντάν μοντέλο της, που έκανε ντεμπούτο στην έκθεση του Detroit. Τόσο αισθητικά, όσο και μηχανολογικά το αυτοκίνητο δείχνει εντυπωσιακό και έτοιμο να τα βάλει με τα “βαριά” ονόματα της κατηγορίας, όπως την BMW Σειρά 4 Gran Coupe ή το Audi A5 Sportback.

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η έκθεση της Σεούλ, και εκεί η κορεάτικη εταιρία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του αυτοκινήτου. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι το Stinger δεν διέθετε στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα το σήμα της KIA, αλλά ένα νέο, “Ε” ή ελληνικό “Σ”, το οποίο μπορεί να υποδηλώνει το όνομα του μοντέλου.

Παραμένει άγνωστο τι μπορεί να σημαίνει αυτό, και υπάρχουν δύο φημολογίες πίσω από αυτό. Πρώτον, μπορεί να μας δείχνει την πρόθεση για ένα νέο πολυτελές υπο-brand της KIA, όμοιο με αυτό της Genesis από την Hyundai, ή πιο πιθανό να αποτελεί τον προπομπό της ηλεκτρικής ή υβριδικής έκδοσης του μοντέλου, κάτι που σε παλιότερη δήλωση ο επικεφαλής marketing της Kia, Spencer Cho, είχε δηλώσει ότι εξετάζουν σοβαρά, θέτοντας το αντιμέτωπο και με το Tesla Model 3.

Το μόνο που αναφέρει η κορεάτικη εταιρία είναι ότι το νέο λογότυπο συμβολίζει τη μεγιστοποίηση των επιδόσεων με τη διάταξη του κινητήρα, και την κίνηση στους πίσω τροχούς.

 • ne_me_sis

  και πολυ καλα εκανε…

 • SAMURAI-66

  Απο της ελαχιστες φορες που βλεπω πληρη παλετα χρωματων ενος αυτοκινητου και δεν χανει αισθητικα η εικονα του ουτε στο ελαχιστο σε οποιο απο αυτα το κοιταξεις,μεγαλο κατορθωμα των κορεατων αυτο!

 • nikos avramides

  καγκουρια πολυτελειας!

 • GiannisTs

  Πολυ άσχημο είναι πίσω. Μπροστά όμως πολυ ωραίο! Η Kia μας είχε συνηθίσει με ωραία αυτοκίνητα. Αν αλλάξει το οπίσθιο τμήμα του οχήματος θα είναι πολυ πιο σπορ (και αν θέλει να τα βάλει με BMW κ’ ΣΙΑ).