Η KIA κατάφερε να σοκάρει θετικά αυτοκινητοβιομηχανία και κοινό με την παρουσίαση του νέου Stinger GT. Τόσο αισθητικά, όσο και μηχανολογικά το αυτοκίνητο δείχνει εντυπωσιακό και έτοιμο να τα βάλει με τα “βαριά” ονόματα της κατηγορίας, όπως την BMW Σειρά 4 Gran Coupe ή το Audi A5 Sportback.

Σε συνέντευξη του ο επικεφαλής marketing της Kia, Spencer Cho, δήλωσε από το Detroit, όπου έγινε και η παρουσίαση του, ότι εξετάζουν σοβαρά και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση, κάτι που θα το θέσει αντιμέτωπο και με το Tesla Model 3. Ο Cho δήλωσε ότι η πλατφόρμα του Stinger είναι ικανή να υποστηρίξει πλήρως ηλεκτρικό σύνολο, και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει το 2020, αν το αυτοκίνητο έχει την κατάλληλη εμπορική επιτυχία.

Από την άλλη, ο γνωστός X-Tomi Design πρόλαβε και έφτιαξε μια rendering φωτογραφία του μοντέλου σε touring έκδοση, ονομάζοντας το Stinger Sportswagon GT.

 • SAMURAI-66

  Δενει εξαιρετικα ο πισω ογκος στην στεισον μορφη του και του δινει χαρακτηρα,αν προχωρησουν και στην ηλεκτρικη εκδοση ολοκληρωνουν το μοντελο τους και κανουν επιθεση αγρια σε ολα τα επιπεδα οι κορεατες!

 • Christos Dimou

  Δεν ξέρω αν το σασί είναι φτιαγμένο για κάτι τέτοιο πάντως.

  • SAMURAI-66

   Ισως το εχουν μελετησει απο την γεννηση του,ειναι απιθανο νεο μοντελο να μην εχει προβλεψει ο κατασκευαστης του για την οποια μετατροπη στην πλατφορμα του.

  • Christos Dimou

   Με τοποθέτηση της μπαταρίας στον κεντρικό θόλο όπως πχ στο Volt? Ίσως. Αν σκεφτεί κανείς και το Ioniq. Αλλά θα είναι τάφος τότε γιατί δεν βλέπω πως θα καταφέρουν να χωρέσουν μπαταρίες των 50 με 70 kWh που είναι και το λιγότερο που θα μπορούσε κάποιος να αποδεχθεί για ένα αυτοκίνητο του είδους. Εκτός και να δούμε κάποια λύση με έναν compact κινητήρα στον πίσω και εμπρός άξονα και χρήση του χώρου του κινητήρα εμπρός όπως στην περίπτωση του Bolt.