Πέρσι τον Ιούνιο, και κάτι λιγότερο από έναν μήνα μετά τη παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του 3008, η Peugeot παρουσίασε την GT έκδοση του μοντέλου, η οποία φορά έναν turbodiesel 2,0-λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 180 ίππων που συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Όπως φαίνεται, όμως, η γαλλική εταιρία ετοιμάζει μια ακόμα πιο δυνατή έκδοση, η οποία μάλλον πάλι θα ονομαστεί GT, καθώς σε πρόσφατη συνέντευξη του ο υπεύθυνος προϊόντος της Peugeot, Laurent Blanchet, δήλωσε:

Το υβριδικό είναι ένα sport αυτοκίνητο, αλλά το GTI λογότυπο ταιριάζει στην κατηγορία των μικρών hatchback. Ένα 3008 με το GTI λογότυπο είναι “πολύ” για τώρα. Αντ’αυτού θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το σήμα GT. Μπορώ να σας πω, ότι αυτή η τεχνολογία (PHEV) θα είναι διαθέσιμη με τον 1.6 THP βενζινοκινητήρα μας. Συνδυάζοντας έναν βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα, η συνδυασμένη ιπποδύναμη μπορεί να είναι πάνω-κάτω 300 άλογα.

Από την παραπάνω δήλωση βγαίνει η είδηση ότι η “καυτή” έκδοση του Peugeot 3008 θα διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύνολο, με την κίνηση πιθανότατα να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, καθώς η τοποθέτηση του ηλεκτροκινητήρα θα γίνει στον πίσω άξονα. Η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται μέσα στο 2019, και θεωρητικός ανταγωνιστής του μοντέλου θα είναι το Seat Ateca Cupra, ενώ αναμένεται να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα κοντά στα 6 δευτ., πιάνοντας τελική άνω των 230 χλμ/ώρα.