Σύμφωνα με τον Stephan Winkelmann, τον άνθρωπο που ηγείται της Audi Sport, τα diesel μοντέλα δεν αποτελούν πλέον προτεραιότητα για την εταιρία, μιας και επικεντρώνεται σε οχήματα που έχουν μεγαλύτερη απήχηση παγκοσμίως.

Ο Winkelmann είπε πως πολλές είναι εκείνες οι περιοχές που τα diesel αυτοκίνητα δεν πετυχαίνουν σημαντικές πωλήσεις, όπως η Ασία και η Βόρεια Αμερική και έτσι δεν είναι χρήσιμο για την Audi Sport να προσφέρει κάποια diesel μοντέλα μόνο για ορισμένες αγορές, όπως αυτής της Ευρώπης, ειδικά σήμερα, που το VW Group, έχει προχωρήσει σε αρκετές περικοπές, προκειμένου να αποπληρώσει ότι άφησε πίσω του το Dieselgate.

Σήμερα η Audi προσφέρει στην αγορά τα SQ5 και SQ7 που φορούν diesel κινητήρα, με τον Winkelmann να συμπληρώνει πως θα πρέπει να εξηγήσουν στους πελάτες τους την διαφορά ανάμεσα στα τωρινά RS μοντέλα και στα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πρέπει να εξηγήσουμε στους πελάτες μας τις διαφορές μεταξύ των RS μοντέλων του σήμερα και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα είναι σε θέση να αγοράσουν στο μέλλον. Είναι θέμα μεγέθους, τιμής και σώματος στυλ. Όσο πιο σπορ φαίνεται ένα αυτοκίνητο, τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται να εξηγήσουμε την διαφορά.