Οι Βρετανοί εργαζόμενοι του BMW Group ανακοίνωσαν πως μέσα στις προσεχείς εβδομάδες θα πραγματοποιήσουν οκτώ απεργίες, προκειμένου να αντιταχθούν στα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας να αλλάξει τις συντάξεις τους. Η πρώτη απεργία θα γίνει στις 19 του μηνός στο εργοστάσιο της MINI, σε ένα εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων, όπως και σε ένα εργοστάσιο παραγωγής πορτών και καπό για τα μοντέλα της ΜΙΝΙ.

Στις απεργίες αναμένεται να λάβουν μέρος έως και 3.500 υπάλληλοι του BMW Group. Στη Βρετανία η BMW κατασκευάζει ετησίως πάνω από 210.000 μοντέλα της MINI στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Οξφόρδη, περίπου 4.000 Rolls Royce στο Goodwood και περισσότερους από 250.000 κινητήρες στο Hams Hall.

Στα σχέδια της BMW είναι να καταργήσει τα δύο τελικά συνταξιοδοτικά συστήματα και να δημιουργήσει ένα λιγότερο γενναιόδωρο σύστημα συντάξεων, με την εταιρία να υποστηρίζει πως η κίνηση αυτή της εξασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των συντάξεων. Ωστόσο δηλώνει διαλλακτική και ανοικτή για συζητήσεις με τα συνδικάτα.