Στην έκθεση της Νέας Υόρκης η Honda παρουσιάζει τις υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις του Clarity, ολοκληρώνοντας μαζί με την υδρογονοκίνητη την οικολογική οικογένεια του μοντέλου. Τα Clarity PHEV και Clarity EV θα ξεκινήσουν τις πωλήσεις τους μέσα στου επόμενους μήνες, κάνοντας το μοντέλο, το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που προσφέρεται σε ηλεκτρική, plug-in υβριδική και έκδοση υδρογόνου.

Η plug-in υβριδική έκδοση του μοντέλου κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 181 ίππων και 315 Nm ροπής, ενώ υπάρχει ένας βενζινοκινητήρας 1.500 κ.εκ. ο οποίος χρησιμεύει αποκλειστικά για την φόρτιση των μπαταριών. Αυτές έχουν χωρητικότητα 17-kWh, και μια πλήρης φόρτιση από πρίζα σπιτιού απαιτεί δυόμιση ώρες. Η ιαπωνική εταιρία, όμως, προσθέτει έναν αστερίσκο, καθώς αναφέρει ότι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ο βενζινοκινητήρας μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο. Η συνολική του αυτονομία ξεπερνάει τα 530 χλμ., με την αποκλειστικά ηλεκτρική να ανέρχεται στα 68 χλμ.

Κάποιους μήνες πριν την εμπορική πορεία του PHEV, θα ξεκινήσει αυτή του Clarity Electric, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 161 άλογα και 300 Nm ροπή. Η μπαταρία του, όμως, είναι μεγαλύτερη, καθώς έχει χωρητικότητα 25,5 kWh.

Το Clarity Plug-In Hybrid θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις Πολιτείες των Η.Π.Α προς τα τέλη του 2017, με την Honda να αναμένει πως αυτή η έκδοση θα είναι η δημοφιλέστερη εκ των τριών.