H πίστα της Τουρκίας επιστρέφει στην F1

Σχετικά άρθρα

Χωρίς κάποια προηγούμενη συζήτηση ή φημολογία, ο Chase Carey της Liberty Media βρέθηκε χθες στην Άγκυρα και στο προεδρικό μέγαρο, για να μιλήσει με τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας, Recep Tayyip Erdogan, σχετικά με την επιστροφή της πίστας της Κωνσταντινούπολης στο ημερολόγιο της F1.

Εκτός από τους εκπροσώπους της Liberty Media, στο ίδιο τραπέζι βρέθηκε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού της Τουρκίας, Serkan Yazici, ο διαχειριστής της πίστας της Κωνσταντινούπολης Vural Ak και ο υπουργός νεότητας και αθληιτσμού Akif Cagatay Kilic, και όπως όλα δείχνουν συμφώνησαν επί της αρχής, χωρίς ωστόσο να έχουν πέσει ακόμα οι υπογραφές.

Πριν πέντε χρόνια ο Ak, που έχει στην κατοχή του την εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων Intercity, πλήρωσε μίσθωμα για 11 χρόνια του Istanbul Park. Το 2013, μιλώντας με τον Bernie Ecclestone  προσπάθησε να επαναφέρει την πίστα στο καλεντάρι, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, καθώς ο Bernie ζητούσε 26 εκατ. μόνο για τον πρώτο χρόνο.

Με τον φετινό αγώνα στην πίστα της Μαλαισίας να είναι ο τελευταίος, και με την Liberty Media να έχει δεσμευτεί ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα επιστρέψουν στο ημερολόγιο, αυτό σημαίνει ότι προσθέτοντας την Τουρκία φτάνουμε στους 22 αγώνες για το 2018.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...