Η Subaru στην έκθεση του Los Angeles παρουσίασε το Viziv-7 Concept, ένα επταθέσιο πρωτότυπο που θα περάσει στη παραγωγή και θα πωλείται στην αγορά των Η.Π.Α από τις αρχές του 2018. Για την αντίστοιχη έκθεση της Νέας Υόρκης, η ιαπωνική εταιρία έφερε επίσης ένα concept, το οποίο όμως είναι πιο κοντά στο μοντέλο παραγωγής, που θα παρουσιαστεί μέσα στο έτος.

Αυτό θα παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Lafayette της Αμερικής, και το ονομάζει Ascent, Τολμώ να πω ότι δείχνει πιο όμορφο από το αρχικό πρωτότυπο, με την έκδοση παραγωγής να έχει λιγότερο φουτουριστικά φωτιστικά σώματα, μεγαλύτερους εξωτερικούς καθρέφτες, συμβατικές χειρολαβές και πιθανώς ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες, ενώ πατάει σε ζάντες 21 ιντσών, με ελαστικά 275/50.

Διατηρεί, όμως, τα μυώδη φτερά, με το 7-θέσιο ιαπωνικό SUV να τίθεται αντιμέτωπο με το VW Atlas, και είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τα Outback και Forester. Το μήκος του Ascent φτάνει τα 5.049 χλστ., το πλάτος του τα 1.989 χλστ., το ύψος του τα 1.839 χλστ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.972 χλστ..

Τέλος, η μόνη πληροφορία που έδωσε για τον κινητήρα του αυτοκινήτου, είναι ότι αυτό θα κινείται από έναν ολοκαίνουριο turbo boxer κινητήρα με άμεσο ψεκασμό.