Το «Shield» έναντι του «Halo» προτιμά η FIA

Σχετικά άρθρα

Πριν από περίπου 20 ημέρες, είχαμε διαβάσει για το «Shield», την πρόταση της FIA για την προστασία του κεφαλιού. Λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε, όμως το σύστημα που προτείνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία μοιάζει πολύ περισσότερο στο «Aeroscreen» της Red Bull, απλώς αυτό εκτείνεται πιο πολύ μπρος το ρύγχος του μονοθεσίου.

Μετά από τη σημερινή συνεδρίαση στο Παρίσι, το Strategy Group αποφάσισε πως το φαβορί για την προστασία του κεφαλιού είναι το «Shield» και όχι το «Halo» που έχει δοκιμαστεί αρκετά. Η FIA σκοπεύει να ξεκινήσει τις δοκιμές φέτος, αφού θέλει το σύστημα να ενσωματωθεί στα μονοθέσια του 2018, παρόλο που ο κόσμος και αρκετοί οδηγοί τονίζουν ότι ο χαρακτήρας των μονοθεσίων δεν πρέπει να αλλάξει.

Το «Shield» όπως το σχεδίασε ο Ιταλός σχεδιαστής Giorgio Piola

Εκτός από αυτό, αποφασίστηκε να παρθούν μέτρα, προκειμένου να μην καίγεται λάδι από τους κινητήρες, κάτι που θα μπορούσε να δώσει επιπλέον δύναμη σε ένα μονοθέσιο, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων. Αναλυτικά, οι αποφάσεις:

  • Ένας αριθμός πιο ολοκληρωμένων λύσεων για επιπλέον προστασία έχει μελετηθεί, και η απόφαση που λήφθηκε είναι να δοθεί προτεραιότητα σε μια οικογένεια των «Shield» συστημάτων. Η FIA σκοπεύει να πραγματοποιήσει δοκιμές του συστήματος αυτού κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, εν όψει της εφαρμογής από το 2018.
  • Αλλαγές στους κανονισμούς γύρω από το κάλυμμα του κινητήρα, έτσι οι σχεδιασμοί που ενσωματώνουν T-Wing και Shark Fin θα περιοριστούν αυστηρά.
  • Θα ληφθούν μέτρα, ώστε να βεβαιωθεί ότι το λάδι δε θα χρησιμοποιείται ως καύσιμο. Επιπλέον, μόνο ένα είδος λαδιού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε Grand Prix κατά τη διάρκεια ενός Grand Prix.
  • Η Pirelli θα μπορέσει να αναπτύξει βρόχινα ελαστικά του 2018 χρησιμοποιώντας προηγούμενα χαρακτηριστικά μονοθεσίων και διαστάσεις των τροχών.
  • Όταν σε έναν αγώνα υπάρξει κόκκινη σημαία, ο αγώνας θα συνεχιστεί με κανονική εκκίνηση από το grid.

Οι προτάσεις του Strategy Group θα πρέπει να περάσουν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για να εφαρμοστούν, ωστόσο έχουμε δει στο παρελθόν ότι αυτό αποτελεί μια τυπική συνήθως διαδικασία.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr