Ο κληρονόμος της Red Bull δεν εμφανίστηκε ξανά στο δικαστήριο για την υπόθεση με τον νεκρό αστυνομικό

Σχετικά άρθρα

Πριν από πέντε χρόνια, ο 27-χρονος τότε Vorayuth Yoovidhya, νεαρός κληρονόμος της αυτοκρατορίας της Red Bull, και γιος του αντιπροσώπου της Ferrari της Ταϊλάνδης, συνελήφθη στην Μπανγκόκ, αφού χτύπησε, παρέσυρε, σκότωσε και έσερνε έναν αστυνομικό με την Ferrari FF του.

Τη περασμένη Πέμπτη ο εισαγγελέας της χώρας είχε καλέσει για 8η φορά τον Yoovidhya, προκειμένου να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη του που ξεκίνησε το 2016, αλλά για ακόμη μια φορά ο Yoovidhya δεν εμφανίστηκε, επικαλούμενος επαγγελματικές υποχρεώσεις, με εκπρόσωπο των αρχών να δηλώνει πως πλέον έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του και αν βρεθεί θα πρέπει να τον συλλάβουν.

Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, με την μη εμφάνιση του Yoovidhya στο δικαστήριο και τη μετάθεση της δίκης, μερικές κατηγορίες εις βάρος του θα παραγραφούν, όπως το ότι έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα. Το Reuters αναφέρει πως ο Yoovidhya εξακολουθεί να βαρύνεται από κατηγορίες, που αν τελικά καταδικαστεί, ίσως εκτίσει ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Το θέμα έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης της Ταϊλάνδης, αφού είναι γνωστό πως οι πλούσιοι λαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση από το σύστημα δικαιοσύνης. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως η οικογένεια του Yoovidhya έχει πληρώσει με 3 εκατ. μπατ (€70.500) την οικογένεια του θύματος, ώστε αυτοί να σταματήσει την αστική αγωγή κατά του Vorayuth Yoovidhya.

Να θυμίσω πως ο Yoovidhya, παρέσυρε με την FF του, την μηχανή του αστυνομικού και τον έσυρε κάτω από αυτή για περίπου 100 μέρα. Ο ίδιος, στη συνέχεια δεν σταμάτησε να βοηθήσει τον αστυνομικό και κρύφτηκε μέσα στο σπίτι των γονιών του.

Ένας άλλος αστυνομικός προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο σε έναν άλλον (ναι δωροδοκήθηκε από τον Yoovidhya), αλλά τελικά η αστυνομία θεώρησε υπεύθυνο τον Yoovidhya, αφού βρήκε την τρακαρισμένη Ferrari FF. O αστυνομικός που προσπάθησε να καλύψει τον δισεκατομμυριούχο τέθηκε εκτός υπηρεσίας.

Ο Yoovidhya δήλωσε ότι η μοτοσικλέτα του αστυνομικού έπεσε πάνω του, αλλά η οικογένεια του, προσπαθώντας να διορθώσει τα πράγματα, δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συνέβη. Ο Yoovidhya πάντως κυκλοφορεί ελεύθερος, αφού κατέβαλε το 2012 εγγύηση 12.500 ευρώ.

Ο Vorayuth είναι εγγονός του Chaleo Yoovidhya, του δημιουργού του Kratin Daeng, ή “Red Bull”. Ο Chaleo απεβίωσε το 2012 σε ηλικία 88 ετών, όντας ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ταϊλάνδης, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...