Διαφωνία των Vettel και Hamilton σχετικά με το κρυφτό της Mercedes

Σχετικά άρθρα

Αν κάνουμε μια ψυχρή ανάγνωση των σημερινών χρόνων στο FP1 και το FP2, θα δούμε ότι η Ferrari έχει το πάνω χέρι έναντι της Mercedes, τουλάχιστον για την ώρα. Η ομάδα του Maranello σημείωσε το «1-2» στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά, με τον Sebastian Vettel να απέχει σχεδόν 7 δέκατα από τον τρίτο Valtteri Bottas.

Και το ερώτημα που αυτομάτως δημιουργείται είναι το εξής: Κρύβεται ή όχι η Mercedes; Κι αν ναι, πόσο; Μήπως δούμε κάτι αντίστοιχο με το Μπαχρέιν, όπου ο Vettel ήταν ταχύτερος την Παρασκευή, αλλά στο Q3 των κατατακτήριων η Mercedes ουσιαστικά δεν είχε αντίπαλο; Σύμφωνα με τον Γερμανό, η ομάδα του Brackley δεν φανέρωσε όλη της την απόδοση σήμερα, γι’ αυτό και πιστεύει ότι τα πράγμα αύριο θα είναι διαφορετικά, αφού η σημερινή διαφορά είναι πλασματική.

Πιστεύω ότι θα είναι μια χαρά. Είναι μια πίστα που τους ταιριάζει, οπότε θα είναι δυνατοί αύριο. Πιστεύω ότι πέρυσι ο κόσμος περίμενε τη Williams να είναι ταχύτερη μετά την Παρασκευή, αν θυμάμαι σωστά, και τελικά η Mercedes ήταν ταχύτερη. Μερικές φορές μπορείτε να παραπλανηθείτε και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά που παίζουν ρόλο: το φορτίο καυσίμου, οι ρυθμίσεις του κινητήρα… Αυτό μοιάζει σαν μια πίστα της Mercedes. Σίγουρα, δεν τα έδειξαν όλα σήμερα και δεν έκαναν έναν αλάνθαστο γύρο, επομένως η διαφορά που είδατε είναι πλασματική.

Η μέρα ήταν πολύ καλή για τη Ferrari, δείχνοντας ότι μπορεί να πάρει την απόδοση των υπέρ-μαλακών ελαστικών, έχοντας στη συνέχεια εξαιρετικό ρυθμό αγώνα. Ο Seb είναι ικανοποιημένος, αφού κατάφερε να γίνεται όλο και πιο γρήγορος κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να έχει παράπονο από την SF70H.

Μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, αλλά όχι εντελώς. Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα το πρωί, δυσκολευτήκαμε λίγο με το πρώτο σετ των πολύ μαλακών και μου πήρε λίγη ώρα να πάρω ταχύτητα από αυτά. Στη συνέχεια βρήκα ξανά το αυτοκίνητο και πιστεύω ότι ο ρυθμός δείχνει εντάξει, αλλά σίγουρα φαίνεται πως υπάρχει κάτι ακόμα που θα πρέπει να το βρούμε. Το set-up δεν άλλαξε πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας, επειδή  επειδή έπρεπε να γίνω πιο γρήγορος και στο τέλος νομίζω ότι ήταν εντάξει.

Εντελώς διαφορετική άποψη με τον έτερο διεκδικητή του τίτλου έχει ο Lewis Hamilton. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα του δεν κρύβεται, αφού σήμερα αντιμετώπισε προβλήματα, κυρίως με τα ελαστικά και τις ρυθμίσεις της W08, ελπίζοντας πως αύριο τα πράγματα θα είναι καλύτερα και ότι θα μπορέσουν να πάρουν όλη την ταχύτητα από τα υπέρ-μαλακά, τα οποία σήμερα δεν έκαναν να δουλέψουν σωστά.

Ποτέ δεν κρυβόμαστε. Δεν υπάρχει κέρδος από αυτό. Νομίζω ότι η Ferrari το έχει κάνει αυτό στο παρελθόν, αλλά δεν κερδίζεις κάτι. Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη ισορροπία στο αυτοκίνητο και σήμερα ήταν μια δύσκολη μέρα. Δεν ξέρω γιατί το είπε αυτό, απλά ο Sebastian προσπαθεί να βγάλει τον καπνό από τη μέση. Πραγματικά, αυτά τα παιδιά είναι πολύ γρήγορα.

Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τα ελαστικά να δουλέψουν στον πρώτο, τον δεύτερο, τον τρίτο, τον τέταρτο ή τον πέμπτο γύρο. Δεν ήταν η καλύτερη Παρασκευή. Τα ελαστικά είναι δύσκολα, και ήταν δύσκολο να κρατήσουμε την απόδοσή τους. Κάποιες φορές βγαίνουν από το παράθυρο λειτουργίας, όταν η Ferrari τα κρατάει εντός παραθύρου. Αυτή είναι η πρόκληση αυτή τη στιγμή.

Αν καταφέρουμε να κάνουμε τα ελαστικά να δουλέψουν, πιστεύω ότι θα είμαστε πιο κοντά. Δεν υπάρχει αλλαγή σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες, η διαφορά είναι πάρα πολύ μικρή μεταξύ μας.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...