Η Peugeot αναγκάστηκε να απολύσει τρία κορυφαία στελέχη της στη Γερμανία, μιας και η προωθητική ενέργεια πώλησης του 208 που ετοίμασαν, ήταν παραπάνω από πετυχημένη. Όσο οξύμωρο και αν σου ακούγεται, αυτό συνέβη, με την Γερμανική Peugeot να συνεργάζεται με την εταιρία Sixt Leasing και τον πάροχο υπηρεσιών internet 1&1, δημιουργώντας μια καμπάνια leasing του 208 με μηνιαίο μίσθωμα μόλις 99 ευρώ, με την τιμή να συμπεριλαμβάνει επίσης τόσο τα τέλη κυκλοφορίας όσο και την ασφαλιστική κάλυψη.

Στόχος της καμπάνιας ήταν να ενοικιαστούν με την μορφή leasing (χρονομίσθωσης) 300 αυτοκίνητα, αλλά το κοινό ανταποκρίθηκε πολύ περισσότερο, μιας και υπήρξαν συνολικά 5.000 παραγγελίες. Και πως να μην ανταποκριθεί, όταν η συνολική έκπτωση ξεπερνούσε το 40% της τιμής καταλόγου του 208.

Όπως καταλαβαίνεις η καμπάνια λειτούργησε αντίθετα, με την Peugeot να χάνει πολλά χρήματα μιας και οι 5.000 πωλήσεις ήταν 2 φορές περισσότερες από τις συνολικές πωλήσεις του Peugeot 208 στη Γερμανία κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπου και πουλήθηκαν 2.749 μονάδες (-13% σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο το 2016). Επίσης λόγω της καμπάνιας διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι αντιπρόσωποι της Peugeot στη Γερμανία. Έτσι η Peugeot αναγκάστηκε να αποσύρει τη καμπάνια, απολύοντας τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Peugeot Γερμανίας, Benno Gaessler, τον επικεφαλής του τμήματος business to business, Holger Boehme και τον υπεύθυνο χρονομισθώσεων Olivier Ferry.

 • Anestis Genk

  but he earned the YOLO medal!

 • Demetrios Hadjinicolaou

  Ἅμα εἶναι νὰ δίνῃς ἐμπόρευμα μὲ ζημία, κάτω τοῦ κόστους, πῶς νὰ μὴν ἔχῃς αὐξημένες πωλήσεις; Ἔτσι, μπαίνοντας μέσα, καὶ ἐγὼ κάνω τέτοιες «ἐπιτυχίες»._

 • a_f_a

  με ζημιά πουλάμε όλοι.
  άδικο είχε η πεζώ;

 • και καλα εκανε η πεζο … με τιμη κατω του κοστος και εγω γίνομε μαγκας …

 • τετοιες προσφορες ουτε στα λιντλ ρε !!!!!! αχαχχαχαχααχαχ

 • manowar

  Δεν ξερω τι και πως εγω θα πω το εξης απλο το αμαξι την βενζινα την
  Μ Υ Ρ Ι Ζ Ε Ι και παει με τις αναθυμιασεις..με το μπλικατερ του ψικαζεις σταγονες και πας ταξιδι.οσοι δοκιμασαν με καταλαβαινουν..

 • Mika

  Kαταπληκτικοι οι τυποι!!
  Δεν πουλαμε, χαριζουμε λεμε!!!
  :p