Τα ελαστικά για το Αυστριακό GP

Σχετικά άρθρα

Σε εννιά εβδομάδες και μία ημέρα από σήμερα, θα ξεκινήσει το αγωνιστικό 3ήμερο για το Αυστριακό Grand Prix, στις 7-9 Ιουλίου. Οι κανονισμοί ορίζουν ρητά πως η Pirelli θα πρέπει να γνωστοποιήσει τις διαθέσιμες γόμες τουλάχιστον 9 εβδομάδες πριν από ένα Grand Prix εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου, έτσι η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα τα ελαστικά που θα χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί.

Χωρίς να υπάρχει καμία έκπληξη, στα μονοθέσια θα φορεθούν τα υπέρ-μαλακά, τα πολύ μαλακά και τα μαλακά ελαστικά, αφού η πίστα είναι γνωστή για τη μικρή φθορά που προκαλεί. Η Αυστρία είναι ο 9ος σταθμός της Formula 1 και θα είναι η 5η φορά που θα δούμε τον συγκεκριμένο συνδυασμό ελαστικών φέτος, χωρίς να ξεχνάμε ότι φέτος η φθορά είναι μικρότερη, αφού η γόμες έχουν γίνει λίγο πιο σκληρές, δηλαδή τα υπέρ-μαλακά αντιστοιχούν στα περσινά πολύ μαλακά, τα πολύ μαλακά στα περσινά μαλακά και πάει λέγοντας.

Κάθε οδηγός θα πρέπει να κρατήσει ένα σετ της μαλακότερη γόμας (της υπέρ-μαλακής δηλαδή) για το Q3 των κατατακτήριων. Οι 10 οδηγοί που δε θα προκριθούν στο Q3 θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το σετ αυτό στον αγώνα. Επιπλέον, από την Pirelli ορίζονται ένα σετ πολύ μαλακής κι ένα σετ μαλακής γόμας για τον αγώνα, και οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον ένα εκ των δύο σετ την Κυριακή.

Grand Prix Μοβ Κόκκινο Κίτρινο Λευκό Πορτοκαλί
Αυστραλία Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Κίνα
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Μπαχρέιν
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Ρωσία
Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Ισπανία
Μαλακά Μεσαία Σκληρά
Μονακό
Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Καναδάς
Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Αζερμπαϊτζάν
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Αυστρία
 Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...