Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, η Pirelli θα διαθέσει τις τρεις σκληρότερες γόμες στις ομάδες, δηλαδή τη μαλακή, τη μέση και τη σκληρή. Τα φετινά ελαστικά, εκτός από κατά 25% πιο φαρδιά σε σχέση με πέρυσι, είναι και πιο σκληρά, έτσι η μαλακή γόμα αντιστοιχεί στην περσινή μέση, η μέση στην περσινή σκληρή και η σκληρή είναι ακόμα πιο σκληρή απ’ ό,τι την περασμένη σεζόν.

Μέχρι στιγμής, έχουμε δει κάποιες ομάδες να δυσκολεύονται να φέρουν τα ελαστικά στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας, ενώ η περιορισμένη φθορά σε σχέση με πέρυσι έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλα stints με τις μαλακότερες γόμες. Ο Daniel Ricciardo υποστηρίζει πως η σκληρή γόμα στη Βαρκελώνη δε θα αρέσει σε κανέναν οδηγό, ελπίζοντας πως οι θερμοκρασίες θα είναι ανεβασμένες, προκειμένου να είναι ευκολότερο να τη φέρεις στο σωστό παράθυρο των θερμοκρασιών.

Θα χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά τη σκληρή γόμα στη Βαρκελώνη. Δεν είμαι σίγουρος αν θα μας βοηθήσει ή όχι, αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι καλό για κανέναν. Αυτά τα ελαστικά είναι ήδη αρκετά σκληρά, έτσι η πιο σκληρή γόμα είναι υπερβολικά σκληρή. Ας ελπίσουμε ότι οι θερμοκρασίες στη Βαρκελώνη θα είναι αυξημένες, ώστε να δουλέψουν τα ελαστικά, διαφορετικά θα είναι δύσκολα για όλους.