Με τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου να έχουν οριστεί για μέσα στο καλοκαίρι, διέρρευσαν σήμερα οι δύο πρώτες φωτογραφίες του, οι οποίες τραβήχτηκαν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων για το press kit.

H Hyundai θα τοποθετήσει το Kona απέναντι από τα Nissan Juke, Renault Captur, Opel Mokka X και τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας, γι’αυτό και έχει εκκεντρικό σχεδιασμό, με δύο σειρές LED φωτιστικών σωμάτων, ενώ η μεγάλη εξάγωνη μάσκα παίζει κυρίαρχο ρόλο στο εμπρός μέρος.

Το όνομα του νέου συμπαγούς κορεάτικου crossover προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή στο μεγάλο νησί της Χαβάης, με το αυτοκίνητο να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ώστε η κορεατική εταιρία να γίνει η μεγαλύτερη ασιατική αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη μέχρι το 2021, με την κυκλοφορία 30 νέων μοντέλων και παραγώγων.

Τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν κυκλοφορήσει, αλλά η Hyundai αναφέρει ότι το Kona θα έχει υπερυψωμένη θέση οδήγησης, ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται και με σύστημα τετρακίνησης. Μηχανικά, η λογική θέλει το μοντέλο να δανείζεται την πλατφόρμα του i20, η οποία θα τροποποιηθεί καταλλήλως και κίνηση θα παίρνει από τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που συναντάμε στο i30.