Όπως ανακοίνωσαν η Audi και η Volvo, θα συνεργαστούν με την Google, προκειμένου να βγούνε στην αγορά συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που θα βασίζονται στο λειτουργικό Android.

Τα νέα συστήματα θα προσφέρουν συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε πλήρη σειρά εφαρμογών και υπηρεσιών, ενώ υπόσχεται πως θα φέρει την επανάσταση στον τρόπο που οι πελάτες των δύο εταιριών έρχονται σε επαφή και αλληλεπιδρούν με τα αυτοκίνητα τους. Η μεγάλη λίστα δημοφιλών Android εφαρμογών -που έχουν αναπτυχθεί από την Google, τη Volvo, την Audi και από ανεξάρτητους προγραμματιστές- θα προσφέρει υπηρεσίες διασύνδεσης και πρόγνωσης μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο.

Όπως λέει η Google, η συμφωνία σημαίνει πως ο οδηγός (ή ο συνεπιβάτης) θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύστημα ψυχαγωγίας για να ελέγξει τον κλιματισμό ή τα παράθυρα, να συμβουλευτεί το Google Maps ή να ακούει μουσική από την πλατφόρμα του Spotify ή, τέλος, να ζητά τη συνδρομή του Google Assistant, ακόμα και όταν το τηλέφωνο δεν είναι εκεί γύρω.

Η Volvo συνεργάζεται με την Google και σε ακόμη ένα πεδίο: την αναβάθμιση των τελευταίων μοντέλων Volvo με την προσθήκη του Google Local Search, μιας εφαρμογής που βασίζεται στη γεωγραφική θέση. Η εν λόγω υπηρεσία θα διατεθεί στους πελάτες μέσω αναβάθμισης του συστήματος Sensus Navigation.