Η Pirelli απορρίπτει τη σκληρή γόμα για το Silverstone

Σχετικά άρθρα

Το Silverstone είναι μια από τις πιο σκληρές πίστες για τα ελαστικά. Έτσι, λοιπόν, η αρχική σκέψη της Pirelli ήταν να δώσει στους οδηγούς τα ίδια ελαστικά με την Βαρκελώνη, δηλαδή τη μαλακή, τη μέση και τη σκληρή γόμα. Όπως, όμως, είδαμε στην Ισπανία, η σκληρή γόμα είναι υπερβολικά σκληρή και κανένας οδηγός δεν ήθελε να κάνει χιλιόμετρα με αυτή.

Αυτό ανάγκασε την ιταλική εταιρεία να επιλέξει μαλακότερες γόμες για το Βρετανικό Grand Prix, που θα πραγματοποιηθεί στις 14-16 Ιουλίου. Οι οδηγοί θα χρησιμοποιήσουν την πολύ μαλακή, τη μαλακή και τη μέση γόμα κατά τη διάρκεια του 3ημέρου, χωρίς να ξεχνάμε ότι τα φετινά ελαστικά είναι πιο σκληρά απ’ ό,τι τα περσινά.

Ο επόμενος αγώνας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η σκληρή γόμα είναι η Suzuka, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των μονοθεσίων κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπως επιβεβαιώνει η Pirelli. Για τη Βρετανία τώρα, ορίζονται ένα σετ μαλακής κι ένα μέσης γόμας για τον αγώνα, ένα εκ των οποίων θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί την Κυριακή. Ένα σετ πολύ μαλακής γόμας ορίζεται για το Q3, όμως όσοι οδηγοί δεν προκριθούν θα μπορούν να το φορέσουν στον αγώνα.

Grand Prix Μοβ Κόκκινο Κίτρινο Λευκό Πορτοκαλί
Αυστραλία Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Κίνα
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Μπαχρέιν
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Ρωσία
Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Ισπανία
Μαλακά Μεσαία Σκληρά
Μονακό
Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Καναδάς
Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Αζερμπαϊτζάν
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Αυστρία
Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Βρετανία
Πολύ μαλακά Μαλακά  Μεσαία
ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...