Η Proton μπαίνει στο WRC το 2018

Σχετικά άρθρα

Πιθανώς να μην γνωρίζεις, αλλά η εταιρία από την Μαλαισία έχει στην γκάμα της το Iriz, ένα hatchback μοντέλο του B-segment, που παρουσιάστηκε το 2014, και με αυτό επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Αυτό θα πληροί τις προδιαγραφές της R5 κατηγορίας, με την προετοιμασία του αγωνιστικού να γίνεται από την βρετανική ομάδα MEM. Το ντεμπούτο του αυτοκινήτου θα γίνει στο φετινό Goodwood Festival of Speed, σε περίπου ένα μήνα.

Μηχανικά θα κινείται με τον κινητήρα του Mitsubishi Lancer Evo X, υποκυβισμένος στα 1.600 κ.εκ., κάτι που τον κάνει ακόμα πιο ανθεκτικό και αξιόπιστο. Αυτός θα συνδυάζεται με ένα κιβώτιο της Xtrac, ενώ οι αναρτήσεις είναι της Reiger, τα φρένα της Brembo, και τα ηλεκτρονικά της Cosworth.

Το Iriz R5 θα είναι διαθέσιμο τόσο σε αριστεροτίμονη, όσο και σε δεξιοτίμονη διάταξη, με την έγκριση τύπου να αναμένεται την 1η Ιανουαρίου του 2018.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...