Ανώτατο στέλεχος της Jaguar πάει στην Geely

Σχετικά άρθρα

Ο βετεράνος σχεδιαστής της Jaguar, Wayne Burgess και ένας από τους υποψηφίους να αντικαταστήσει τον διευθυντή σχεδιασμού της Jaguar Ian Callum, έφυγε από την Jaguar Land Rover και προσχώρησε στην Geely.

Ο Burgess θα είναι επικεφαλής του σχεδιασμού και αντιπρόεδρος της Geely Design UK, μιας νεοσυσταθείσας μονάδας της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Burgess πέρασε τα τελευταία 17 χρόνια στη Jaguar σε διάφορους ανώτερους ρόλους και είχε συμβάλλει σημαντικά στον σχεδιασμό των Jaguar F-Type και F-Pace.

Η Geely, σε δήλωσή της την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε ότι ο Burgess θα εργάζεται στις νέες εγκαταστάσεις που θα ανοίξει στο Coventry, στην κεντρική Αγγλία. Η Geely Design UK θα επεκταθεί και θα προσλάβει περίπου 100 σχεδιαστές και προσωπικό υποστήριξης μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, και θα υποστηρίξει in-house σχεδιαστικές λειτουργίες των εταιριών του ομίλου της Geely, όπως η Geely Auto, η Lynk & Co, η Proton και η Lotus.

Το κέντρο σχεδιασμού στο Coventry έρχεται μετά τα αντίστοιχα στη Σαγκάη, στο Γκέτεμποργκ, στη Βαρκελώνη και στο Λος Άντζελες, όντας το τελευταίο σε ένα αυξανόμενο παγκόσμιο δίκτυο κέντρων σχεδιασμού της Geely.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...