Με την τιμή της μετοχής της Tesla να έχει αυξηθεί φέτος κατά 45%, η εταιρία του Elon Musk έχει κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από 50 δισ. δολάρια, κάτι που την κάνει να κοστίζει περισσότερο από την GM. Ο Musk έχει διαφορετική άποψη:

Πιστεύω ότι η κεφαλαιοποίηση της Tesla είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα έπρεπε να είναι. Έχουμε μόνο το 1% της συνολικής παραγωγής της GM. Είμαστε μια εταιρία που χάνει χρήματα.

Δεν πρόκειται για κάποια κατάσταση όπου, για παράδειγμα, είμαστε απλά άπληστοι καπιταλιστές που αποφάσισαν να σπάσουν τα δεσμά της ασφάλειας για να έχουν περισσότερα κέρδη και μερίσματα και κάτι τέτοιο. Είναι απλώς ένα ζήτημα πόσα χρήματα χάνουμε και πώς επιβιώνουμε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Elon Musk έχει εκφράσει αυτές τις απόψεις. Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει και τον Οκτώβριο του 2013, με τον Musk να συμπληρώνει ωστόσο πως η Tesla είναι υπερβολικά υπερτιμημένη εάν βασιστούμε στο παρελθόν, αλλά η τιμή των μετοχών αντιπροσωπεύει τις μελλοντικές ταμειακές ροές προσαρμοσμένες σε κίνδυνο.

Η τιμή της μετοχή της Tesla έφτασε στο υψηλό επίπεδο της στις 10 Μαΐου. Σήμερα ανέρχεται στα 313,06 δολάρια. Ο Musk θέλει η Tesla να πουλήσει 500.000 αυτοκίνητα το 2018, 495% περισσότερα από όσα πούλησε το 2016

 • Tony T

  εντάξει ρε φίλε ELON…
  αμα σε χαλάει τόσο δώσε σε εμάς 1000 κομματάκια έτσι για την αλητεία……..

 • anagnwsths

  Μάλλον shortάρει o Elon και σου λέει κάτσε να βγεί λίγη απο τη χασσούρα.

 • Mika

  Τρολλαρει ο Ελον, και θα τον παρουν στον κυνηγι οι μετοχοι!!!
  :p :p
  Μα γιατι ειμαστε τοσο ψηλα, κανεις δεν ξερει!
  :p :p

 • a_f_a

  ελον, και εγώ αυτό λέω… εισαι μεγάλο τρολ.
  ελον, μαλλιά έβαλες.. τωρα βγάλε και κανα κιλό. εχεις πλακωθεί στε μπεργκερζ νομίζω.

 • scaniolos

  Αυτα τα δηθεν….