Με την τιμή της μετοχής της Tesla να έχει αυξηθεί φέτος κατά 45%, η εταιρία του Elon Musk έχει κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από 50 δισ. δολάρια, κάτι που την κάνει να κοστίζει περισσότερο από την GM. Ο Musk έχει διαφορετική άποψη:

Πιστεύω ότι η κεφαλαιοποίηση της Tesla είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα έπρεπε να είναι. Έχουμε μόνο το 1% της συνολικής παραγωγής της GM. Είμαστε μια εταιρία που χάνει χρήματα.

Δεν πρόκειται για κάποια κατάσταση όπου, για παράδειγμα, είμαστε απλά άπληστοι καπιταλιστές που αποφάσισαν να σπάσουν τα δεσμά της ασφάλειας για να έχουν περισσότερα κέρδη και μερίσματα και κάτι τέτοιο. Είναι απλώς ένα ζήτημα πόσα χρήματα χάνουμε και πώς επιβιώνουμε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Elon Musk έχει εκφράσει αυτές τις απόψεις. Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει και τον Οκτώβριο του 2013, με τον Musk να συμπληρώνει ωστόσο πως η Tesla είναι υπερβολικά υπερτιμημένη εάν βασιστούμε στο παρελθόν, αλλά η τιμή των μετοχών αντιπροσωπεύει τις μελλοντικές ταμειακές ροές προσαρμοσμένες σε κίνδυνο.

Η τιμή της μετοχή της Tesla έφτασε στο υψηλό επίπεδο της στις 10 Μαΐου. Σήμερα ανέρχεται στα 313,06 δολάρια. Ο Musk θέλει η Tesla να πουλήσει 500.000 αυτοκίνητα το 2018, 495% περισσότερα από όσα πούλησε το 2016