Στα τέλη του Μάρτη η κεφαλαιοποίηση της Tesla ξεπέρασε αυτή την Ford, μιας και η συνολική αξία της εταιρίας του Elon Musk είχε κεφαλαιοποίηση 45,47 δισ. δολάρια, έναντι 45,35 δισ. δολαρίων για την Ford.

Με την μετοχή της Tesla να αυξάνεται ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες, πλέον η κεφαλαιοποίηση της Tesla ξεπέρασε και αυτή της GM, με την Tesla να κοστίζει 52,08 δισ. δολάρια, έναντι 51,23 δισ. δολαρίων της GM. Είναι η πρώτη φορά που η μετοχή της Tesla έχει ξεπεράσει τα 300 δολάρια, φτάνοντας 303,7 δολάρια. Η Tesla είναι σήμερα η μεγαλύτερη σε αξία αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία και πλησιάζει σε αποτίμηση την Honda, που έχει αξία 53,08 δισ. δολάρια.

Την Δευτέρα η Tesla ανακοίνωσε τα στοιχεία από τις παραδόσεις οχημάτων της στο πρώτο τρίμηνο, που ήταν καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών, μιας και άγγιξαν τις 25.000 μονάδες, γεγονός που έδωσε ώθηση στη μετοχή, ενώ η αγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κυκλοφορία του Model 3 αργότερα μέσα στο έτος. Η εταιρεία ευελπιστεί μέχρι το 2018 να πουλά 500.000 μονάδες αυτοκίνητα.

  • thibet

    Πολύ ενδιαφέρον! Οι άλλες εταιρίες μοιάζουν σαν την Νοκια όταν η apple έβγαλε το iPhone. Είναι πολύ παράξενο και ενδιαφέρον η Tesla να έχει ήδη πλήρως αυτόνομη δυνατότητα και οι άλλες εταιρίες να ελπίζουν να έχουν κάτι μετά το 2020. Όπως το iPhone που όταν βγήκε ήταν ακριβώς 5 χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό

  • cosacher

    Καλα… Ακομα δεν εχουν αρχισει να πληρωνουν τα δανεια. Οταν θα αρχισουν να μαζευονται τα χρεη απο τους τοκους και θα πιασουν πατο κανα δυο μοντελα στο μελλον να δεις για ποτε χρεοκοπει και την κλαινε οι ρεγγες..