Τον Φεβρουάριο του 2012 η Fiat παρουσίασε το 500L, το οποίο ήταν η πρώτη έκδοση της οικογένειας του “500”, μετά τις Abarth και Cabrio, έτσι ώστε να ικανοποιήσει όλο και περισσότερους πελάτες, κατά κύριο λόγο οικογένειες. Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια εμπορικής πορείας, και δύο χρόνια μετά το facelift του 500, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της ανανεωμένης έκδοσης του πολυμορφικού μοντέλου.

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρία, όλα αυτά τα χρόνια το 500L κατέχει την πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία του, με το facelift να έχει κατά 40% αλλαγμένα μέρη. Έτσι, διαθέτει περισσότερη τεχνολογία, να είναι “συνδεδεμένο”, ενώ οι αλλαγές στην εμφάνιση του προσθέτουν χαρακτήρα και προσωπικότητα. Η πιο ευρύχωρη έκδοση του 500 προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, την Urban, την Cross και την Wagon.

Ξεκινώντας από τις οπτικές αλλαγές, αυτές εντοπίζονται στους επανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, στην νέα μάσκα, και στην προσθήκη LED φώτων ημέρας, όμοια με αυτά του κλασικού 500. Ανάλογα την έκδοση, υπάρχει εκτεταμένη χρήση χρωμίου σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, κάνοντας το αυτοκίνητο να δείχνει πιο upmarket.

Νέα σχέδια έχουν και οι ζάντες αλουμινίου, ενώ είναι διαθέσιμο σε 10 παστέλ και μεταλλικά χρώματα (ένα καινούριο, το Bellagio Blue), που μαζί με τις τρεις επιλογές για την οροφή (άσπρο ή μαύρο ματ, γυαλιστερό μαύρο, χρώμα αμαξώματος), υπάρχουν 37 χρωματικοί συνδυασμοί.

Στο εσωτερικό, το facelifted 500L, έχουν τοποθετηθεί νέες επενδύσεις και καλύτερα υλικά, ενώ στο κέντρο της κονσόλας υπάρχει μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect (7-ιντσών), το οποίο υποστηρίζει Apple Carplay και Android Auto. Ακόμα, ο λεβιές ταχυτήτων έχει τοποθετηθεί πιο ψηλά, σε πιο εργονομική θέση, ενώ νέο είναι και το τιμόνι, το οποίο μοιάζει με του 500X. Επανασχεδιασμένος είναι και ο πίνακας οργάνων, με δύο αναλογικά όργανα, που ενσωματώνουν μια ψηφιακή οθόνη 3,5-ιντσών, για τις πληροφορίες του trip computer.

Τέλος, μηχανικά δεν υπάρχουν εκπλήξεις, καθώς το 500L κινείται με έναν 1.400άρη βενζινοκινητήρα 95 και 120 ίππων, τον 0,9-λίτρων TwinAir με 105 άλογα, και την bi-fuel έκδοση του 1.4-λίτρων TJet, στα 120 άλογα, με χρήση βενζίνης και υγραερίου (LPG). Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, υπάρχει ο 1.300άρης MultiJet με 95 άλογα, και ο μεγαλύτερος 1.600άρης MultiJet με τα 120 άλογα.