Έχουμε θαυμάσει πολλάκις το πιο πετυχημένο αυτοκίνητο στην ιστορία του DTM σε άρθρα και videos εδώ στο Autoblog.gr, καιρός να δούμε ένα video της “μικρής αδερφής” της 155 V6 Ti.

Ο λόγος για την 155 GTA η οποία πρωταγωνίστησε στο Italian Superturismo Championship στα χέρια του πρωταθλητή του DTM για το 1993 Nicola Larini. To 1992, οι τέσσερις εργοστασιακές 155 GTA βρέθηκαν στην πρώτη θέση στους 17 από τους 20 αγώνες, με τον Larini να αναδεικνύεται πρωταθλητής εκείνη τη χρονιά, “δαμάζοντας” τους 400+ ίππους της Ιταλίδας.

Εδώ, σύμφωνα με την περιγραφή του video, μία από τις 155 GTA αποδίδει 550 ίππους και έχει περάσει στα χέρια του Roberto Di Giuseppe, ο οποίος για χρόνια, έχει συμμετάσχει σε διάφορους αγώνες με αυτήν. Θα τον δούμε να αγωνίζεται στην γνωστή ανάβαση του Verzegnis στην επαρχία του Ούντινε.

Αν η Lancia Delta Integrale παραγόταν σε sedan έκδοση, ίσως θα ήταν η 155 GTA. Βλέπεις, η τελευταία έχει δανειστεί το powertrain και την τετρακίνηση της “Βασίλισσας” των rallies. Με “πολιτικά ρούχα”, τη γνωρίσαμε ως Alfa Romeo 155 Q4.

Πάτα το play και απόλαυσε το τετρακίνητο θηρίο!