Ο George Cheese εργαζόταν το 2014 ως μηχανικός για τον βρετανικό στρατό, όμως αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από τραυματισμούς στα πόδια του, γεγονός που τον είχε ρίξει ψυχολογικά. Στις 9 Απριλίου του 2015, ο ίδιος άρχισε να αισιοδοξεί και πάλι, όταν βρήκε δουλειά σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων της Audi στο Berkshire της Αγγλίας. Σύντομα όμως, η καθημερινότητά του μετατράπηκε σε εφιάλτη, μιας και είχε πέσει θύμα εργασιακού εκφοβισμού.

Συνάδελφοι του George άρχισαν να του επιτίθενται λεκτικά, συχνά αφήνοντας υπονοούμενα για την ψυχική του υγεία και λέγοντάς του να πάρει αντικαταθλιπτικά χάπια. Σταδιακά, άρχισε να δέχεται και σωματική βία – κάτι το οποίο γνώριζε ο προϊστάμενός του. «Αυτά τα άτακτα αγόρια… τους το έχω πει», φέρεται να του είχε απαντήσει όταν εκείνος παραπονέθηκε για τις συνθήκες εργασίας του.

Σύντομα, ο νέος έπεσε θύμα βασανιστηρίων από τους συναδέλφους του, οι οποίοι τον κλείδωσαν σε μια αποθήκη, τον ακινητοποίησαν, τον κλωτσούσαν στα πόδια και στην συνέχεια του έβαλαν φωτιά στα ρούχα. Όταν γύρισε σπίτι του και είπε στους γονείς του ότι δεν θέλει να ξαναεπιστρέψει στην δουλειά, εκεί ομολόγησαν ότι του είπαν να κάνει υπομονή και να βρει πρώτα μια άλλη δουλειά πριν παραιτηθεί. Αν και έβλεπαν τις μελανιές στο σώμα του και γνώριζαν πως αντιμετώπιζε στο παρελθόν κατάθλιψη, λένε πως δεν πίστεψαν ποτέ ότι ο ίδιος θα έφτανε στην αυτοκτονία.

«Πάρε τα χάπια που σε κάνουν χαρούμενο George, θα τα χρειαστείς», φέρεται να του έλεγε η 54χρονη μητέρα του κάθε πρωί πριν την δουλειά.

Ο 18χρονος George τελικά έδωσε στην ζωή του έξι μήνες μετά την πρόσληψή του στο συνεργείο της Audi, προτού κρεμαστεί σε ένα δρομάκι κοντά στο σπίτι του. Στο ημερολόγιο του iPad του βρέθηκαν πολλές σημειώσεις του George, όπως αυτή που έγραψε πως το αφεντικό του που τον έβριζε. Οι βρετανικές αρχές διερευνούν την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο θα πρέπει να επιβληθούν ποινές στους συναδέλφους και τον προϊστάμενό του, με τον ιατροδικαστή να αναφέρει πως η αυτοκτονία του 18χρονου οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων το bulling στον εργασιακό του χώρο, αλλά και από τον χωρισμό που βίωνε από την σχέση που είχε με την πρώην κοπέλα του. Η μητέρα και ο πατέρας του παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και προειδοποιούν τους άλλους γονείς να δίνουν προσοχή στα προειδοποιητικά σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποιο παιδί έχει αυτοκτονικές τάσεις.