Κατά την παιδική μας ηλικία πολλοί από εμάς, αν όχι όλοι όσοι διαβάζουμε Autoblog, έχουμε βρεθεί λίγο πολύ πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου. Είτε αυτό ήταν σταματημένο είτε εν κινήσει – στο χωριό του μπαμπά για να μάθουμε να οδηγάμε – η χαρά μας ήταν απερίγραπτη.

Η Toyota θέλοντας να βελτιώσει την εμπειρία των μικρών υποψήφιων οδηγών δημιούργησε μια ειδική σχολή οδηγών με την ονομασία Camatte. Η σχολή κάνει ντεμπούτο στην διεθνή έκθεση παιχνιδιών του Τόκιο την 1η Ιουνίου και οι μικροί επισκέπτες του stand της Toyota θα μπορούν να μάθουν τα βασικά της οδήγησης σε έναν προσομοιωτή. Το καλύτερο είναι όμως ότι όσα μάθουν στη θεωρία θα έχουν την ευκαιρία να τα εφαρμόσουν και στην πράξη μέσω ενός roadster ονόματι Camatte Petta, σε μια ειδικά κατασκευασμένη πίστα για αυτό το σκοπό.

Οι μικροί “πιλότοι” θα έχουν προηγουμένως την ευκαιρία να προσαρμόσουν το αυτοκίνητο τους εμφανισιακά στα μέτρα τους και όταν ολοκληρώσουν τη δοκιμασία θα τους απονεμηθεί και το αντίστοιχο “δίπλωμα”. Αν μη τι άλλο μια ωραία κίνηση από την Toyota.