Κολάσιμη αγωνιστική Alfa Romeo 4C, με V8 κινητήρα από Formula 3000

Σχετικά άρθρα

Στις αναβάσεις υπάρχουν τρελά “διαμάντια”, και το συγκεκριμένο συγκαταλέγεται σε αυτά. Ο λόγος για την αγωνιστική Alfa Romeo 4C, με τον Marco Gramenzi να την οδηγεί για πρώτη του φορά με το νέο κινητήρα. Έτρεξε στην ανάβαση Verzegnis, με την Ιταλίδα να είναι στημένη για αγώνες αναβάσεων, φορώντας ένα σούπερ επιθετικό bodykit με τεραστίων διαστάσεων αεροτομή και ο ήχος που βγαίνει από τις απολήξεις των εξατμίσεων είναι εκκωφαντικός και εθιστικός.

Και αυτό γιατί δεν κινείται με τον 1.750 κ.εκ κινητήρα, απόδοσης 600 ίππων, που έχουμε δει στο παρελθόν, καθώς τα “χάλασε” με την picchio που συνεργαζόταν ο Ιταλός. Αντ’αυτού, αποφάσισε να κινηθεί μόνος του, και στην θέση του κινητήρα υπάρχει ένα 3,0-λιτρος Zytek V8, απόδοσης 450 ίππων, κινώντας το αμάξωμα βάρους 700 κιλών, καθώς μόνο το carbon σασί είναι το ίδιο με το αυτοκίνητο παραγωγής, με το μεταξόνιο της έχει μεγαλώσει κατά 30 εκατοστά, ενώ διαθέτει push-rod ανάρτηση, και ζάντες 18 ιντσών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...