Έχουν περάσει 11 χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα της F1 που είχαμε δύο προμηθευτές ελαστικών στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και ο πρόεδρος της Pirelli, Marco Tronchetti Provera, η οποία επέστρεψε στην F1 το 2011, δήλωσε πρόσφατα ότι η εταιρία του θα καλωσόριζε κάποιον ανταγωνιστή στο μέλλον.

Χαρακτηριστικά ο Tronchetti Provera δήλωσε:

Αγωνιζόμαστε παντού στον κόσμο, μόνοι μας και εναντίον άλλων. Μας αρέσει ο ανταγωνισμός. Όταν αγωνιζόμαστε με τους άλλους, κερδίζουμε. Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε ανταγωνισμό, με οποιονδήποτε.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Pirelli δήλωσε ότι οι ομάδες είναι αυτές που θέλουν να διατηρήσουν έναν μόνο προμηθευτή, προσθέτοντας:

Δεν άκουσα ποτέ τα τελευταία χρόνια ή μήνες οποιαδήποτε βούληση για αλλαγή. Η συμμετοχή είναι αρκετά ακριβή, ακόμη και χωρίς ανταγωνισμό, αλλά έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία, κεφαλαιοποιούμε την πολλή εμπειρία μας τα τελευταία χρόνια. Είμαστε αφοσιωμένοι. Πιστεύουμε ότι η F1 παραμένει ο πιο ελκυστικός αγώνας στον κόσμο. Η Pirelli είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως.