Έχουν περάσει 11 χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα της F1 που είχαμε δύο προμηθευτές ελαστικών στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και ο πρόεδρος της Pirelli, Marco Tronchetti Provera, η οποία επέστρεψε στην F1 το 2011, δήλωσε πρόσφατα ότι η εταιρία του θα καλωσόριζε κάποιον ανταγωνιστή στο μέλλον.

Χαρακτηριστικά ο Tronchetti Provera δήλωσε:

Αγωνιζόμαστε παντού στον κόσμο, μόνοι μας και εναντίον άλλων. Μας αρέσει ο ανταγωνισμός. Όταν αγωνιζόμαστε με τους άλλους, κερδίζουμε. Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε ανταγωνισμό, με οποιονδήποτε.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Pirelli δήλωσε ότι οι ομάδες είναι αυτές που θέλουν να διατηρήσουν έναν μόνο προμηθευτή, προσθέτοντας:

Δεν άκουσα ποτέ τα τελευταία χρόνια ή μήνες οποιαδήποτε βούληση για αλλαγή. Η συμμετοχή είναι αρκετά ακριβή, ακόμη και χωρίς ανταγωνισμό, αλλά έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία, κεφαλαιοποιούμε την πολλή εμπειρία μας τα τελευταία χρόνια. Είμαστε αφοσιωμένοι. Πιστεύουμε ότι η F1 παραμένει ο πιο ελκυστικός αγώνας στον κόσμο. Η Pirelli είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως.

 • Maleas George

  Εκ του ασφαλούς δηλώσεις… Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να μπει και δεύτερος προμηθευτής ελαστικών, με την προϋπόθεση βέβαια να είναι ανταγωνιστικός…

 • Anestis Genk

  Στο τέλος θα παραδεχτούμε πως οι αμερικάνοι με τα εννιαία είναι καλύτεροι. Διότι όταν είχε πολλούς κατασκευαστές θυμάμαι τον κόσμο να λέει πως μια ομάδα δεν πάει γιατί δεν έχει το καλό λάστιχο.
  Τώρα λένε τα ίδια για τα μοτέρ.

 • παντως ποσο ωρραια ηταν η εποχη με τα brigestone-michellin!!!
  ηξερες οτι σε μερικες πιστες θα ειναι καλυτεροι οι γαλλοι…….σε αλλες ο ιαπωνας !!!!

  • Mika

   Συμφωνω, κι ανακατευοταν πιο ευκολα η τραπουλα..Εμενα μ αρεσε αυτο…

  • Αννίβας

   Μόνο στις ΗΠΑ με τον αγώνα φιάσκο η brigestone ήταν καλυτερη από michellin που κλάταραν τα ελαστικά. Η michellin είχε πάρει τρελή διαφορά .