Η Honda απάντησε στη κριτική της McLaren σε ότι έχει να κάνει με το MGU-H των Ιαπώνων, λέγοντας πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση, παρότι η βρετανική ομάδα είναι η μοναδική ομάδα της F1 που δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε έναν βαθμό μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Yusuke Hasegawa, επικεφαλής της Honda στη Formula 1 είπε:

Είναι λυπηρό ότι δεν μπορούμε να τους πείσουμε πως κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Είμαι σίγουρος πως δεν είμαστε χαμένοι. Χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά κάνουμε το σωστό. Κάνουμε πολλά πράγματα προκειμένου να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω τίποτα γι’αυτά.

Την περασμένη Τετάρτη ο Zak Brown της McLaren δήλωσε πως η Honda είναι “λίγο χαμένη”, συμπληρώνοντας πως η συνεργασία των δύο πλευρών έχει φτάσει σε σημείο καμπής. Για τις δηλώσεις αυτές ο Hasegawa είπε:

Οι δηλώσεις του Zac δεν μου προκάλεσαν έκπληξη. Δεν μπορεί να απορεί κανείς που παραπονιέται και που είναι απογοητευμένος. Είμαι απογοητευμένος, η ομάδα είναι απογοητευμένη. Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Στο GP του Καναδά, όπως έδειξε η τηλεμετρία του Fernando Alonso, η MCL32 του έχασε 1,3 δευτερόλεπτα στις ευθείες της πίστας. Σύμφωνα με αναλύσεις της Honda, το MGU-H της είναι περίπου 90 άλογα πιο αδύναμο σε σχέση με αυτό της Mercedes.

Το αφεντικό της Honda, που μίλησε με τον Brown την Παρασκευή στον Καναδά, λέει πως ο μόνος τρόπος να πείσει την McLaren είναι να της παραδώσει έναν καλύτερο κινητήρα. Επίσης απάντησε και σε ερώτηση για το αν οι δύο εταιρίες συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού και του χρόνου, λέγοντας πως:

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’αυτό. Είμαστε ισχυρά δεμένοι ως ομάδα. Έχουμε αποφασίσει να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες μαζί, ως ομάδα. Εργαζόμαστε από κοινού για τη βελτίωση της κατάστασης.

Τέλος ο Hasegawa αποκάλυψε πως η McLaren δεν έχει δώσει κάποια προθεσμία στην Honda προκειμένου να βελτιωθεί. Η Honda σχεδιάζει να παρουσιάσει μια ανανεωμένη δυνατότερη έκδοση του κινητήρα της μέσα στους επόμενους αγώνες.