Ο Ott Tanak πανηγυρίζει την παρθενική του νίκη στο WRC, μετά από 73 αγώνες, μιας και αυτός ήταν που κέρδισε το Rally Σαρδηνίας. Ο Εσθονός κατάφερε να είναι κατά 12,3 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Jari-Matti Latvala (5ος στην Power Stage), με τον Thierry Neuville με το Hyundai i20 του να τερματίζει τρίτος (4ος στην Power Stage), 55,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο εντυπωσιακός Esapekka Lappi, ο οποίος στον 2ο μόλις αγώνα του με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, κατάφερε με το Toyota Yaris WRC του να κερδίσει πέντε ειδικές διαδρομές του αγώνα, όπως και την Power Stage παίρνοντας έτσι 5 επιπλέον βαθμούς. Ο Sebastien Ogier τερμάτισε 5ος (3ος στην Power Stage), με τον Juho Hanninen να τερματίζει 6ος. Ο Dani Sordo τερμάτισε στην 11η θέση, αλλά και στην δεύτερη στην Power Stage.

Στο πρωτάθλημα των οδηγών προηγείται ο Ogier με 141 βαθμούς, με τον Neuville να ακολουθεί με 123 βαθμούς, ενώ στη τρίτη θέση βρίσκεται ο Tanak με 108 βαθμούς.

Στους κατασκευαστές προηγείται η M-sport World Rally team με 234 βαθμούς, με την Hyundai Motorsport να βρίσκεται στη 2η θέση με 194 βαθμούς, την Toyota Gazoo Racing WRT στην 3η με 143 βαθμούς και την Citroen Total Abu Dhabi WRT στην 4η με 97 βαθμούς.