Με την Hyundai να παρουσιάζει σήμερα το νέο της crossover, το Kona, η κορεατική εταιρία το 2018 θα βγάλει στην αγορά και την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του. Το ηλεκτρικό Kona θα έχει αυτονομία 390 χλμ, ενώ λίγο μετά θα υπάρξει και μια plug-in υβριδική έκδοση.

Η Hyundai θα εστιάσει στα ηλεκτρικά και στα υβριδικά μοντέλα, ενώ το 2018 θα βγάλει στην αγορά και ένα αυτοκίνητο κυψελών υδρογόνου. Επίσης η εταιρία ετοιμάζει ακόμη δύο SUV που θα κυκλοφορήσουν πριν το 2020. Ένα μεγάλο και ένα μικρό, με τον πρόεδρο της Hyundai, Chung Eui-sun, να δηλώνει πως πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή για μια πλήρη γκάμα SUV προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών της.

Το μεγάλο SUV θα τοποθετηθεί στην E-κατηγορία και θα έχει τρεις σειρές καθισμάτων. Θα είναι μεγαλύτερο από το Santa Fe, με το μικρό να τοποθετεί στην A-κατηγορία, κάτω από το Kona. Ο σχεδιασμός των νέων SUV θα ακολουθούν αυτόν του Kona, αλλά δεν θα είναι “κόπιες”, όπως τόνισε ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Luc Donckerwolke. Όπως τόνισε θα υπάρχουν ομοιότητες, αλλά ο συνολικός τους σχεδιασμός θα διαφέρει.