Πολλές φορές το αμάξωμα ενός αυτοκινήτου έχουν αποτελέσει “καμβά” στον εκάστοτε καλλιτέχνη και από την λίστα των αυτοκινήτων που έχουν μετατραπεί σε έργα τέχνης δεν θα μπορούσε να λείπει η Alfa Romeo Giulia. Όχι ότι χρειάζεται οποιαδήποτε επέμβαση, αλλά ο καλλιτέχνης Stephen Elliott Webb έβαψε την Ιταλίδα κατά την διάρκεια του event “One Artist – One Car – One Night.”

Από το συγκεκριμένο event συγκεντρώθηκαν χρήματα για το Fisher House Charleston, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που παρέχει προσωρινά καταλύματα σε βετεράνους και τις οικογένειές τους, ενώ ο βετεράνος λαμβάνει ιατρική φροντίδα στο ιατρικό κέντρο Ralph H. Johnson VA στο Charleston της Νότιας Καρολίνας.

Στο παραπάνω video θα δεις τον Webb να ζωγραφίζει την Alfa Romeo, με τις άγριες ραβδώσεις του χρώματος να αντικατοπτρίζουν το ύφος του καλλιτέχνη, που θυμίζει αφηρημένο εξπρεσιονισμό, ενώ το μείγμα του κόκκινου, του κίτρινου, του μπλε και του μαύρου είναι απίστευτα εντυπωσιακό.

Σαν βάση χρησιμοποιήθηκε η πισωκίνητη Giulia με τον 2-λιτρο κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 280 ίππων και 415 Nm ροπής, με το αυτοκίνητο να βρίσκεται προς πώληση για 99.999 δολάρια, όταν η τιμή της στην Αμερική ξεκινάει από τα 38.990 δολάρια.