Διαθέσιμα στην Ελλάδα τα νέα μοντέλα της Aixam

Σχετικά άρθρα

Έχεις άγνωστη λέξη; Μάλλον ναι, καθώς δεν γνωρίζουν πολλοί την γαλλική εταιρία. Η Aixam-Mega είναι ένας κατασκευαστής μικρών αυτοκινήτων πόλης με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ιδρύθηκε το 1983, με έδρα το Aix-les-Bains, Savoie, για να εξαγοραστεί στις 11 Απριλίου 2013 από την αμερικάνικη Polaris.

Σε πρόσφατη εκδήλωση, η εισαγωγική της εταιρία Α. Σαραντοπούλου ΜΕΠΕ., η οποία εκπροσωπεί την Aixam (προφέρεται “εξάμ”) στην χώρα μας εδώ και 12 χρόνια, έχοντας πουλήσει 187 αυτοκίνητα, παρουσίασε την νέα οικογένεια μοντέλων Sensation, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

Τα μοντέλα της Aixam έχουν την ιδιαιτερότητα να κυκλοφορούν στους δρόμους ΚΑΙ με άδεια μοτοποδηλάτου, κάτι που τους δίνει το πλεονέκτημα να μπορούν να οδηγηθούν από εφήβους 16 χρονών. Επίσης, χάρη στην άδεια μοτοποδηλάτου απαλλάσσονται από τεκμήριο, ενώ για τον ίδιο λόγο τα τέλη κυκλοφορίας είναι μόλις €15 το χρόνο. Τα θετικά της χρήσης τους, σύμφωνα με την εταιρεία, συνεχίζονται στα λειτουργικά κόστη, καθώς η ετήσια ασφάλεια ανέρχεται στα μόλις €180, με την συντήρηση τους να γίνεται κάθε 10.000 χλμ., και το κόστος να μην ξεπερνά τα €65.

Οι νέες εκδόσεις City Pack, City Crossline, City Premium και City Coupe GTI είναι διαθέσιμα σε τιμές που ξεκινούν από τα €9.990 για την πρώτη και φτάνουν τα €14.990 για την τελευταία, ταυτόσημες με αυτές που ισχύουν στην Γαλλία. Οι συμπαγείς διαστάσεις τους τα κάνουν άκρως ευέλικτα στους στενούς δρόμους των πόλεων, καθώς το μήκος φτάνει τα 2.762 χλστ., το πλάτος τα 1.500 χλστ., και το ύψος τα 1.470 χλστ.

Κάτω από πλαστικό αμάξωμα (ABS, ακρυλονιτρίλιο βουταδιένιο στυρόλιο), βρίσκεται ο αλουμινένιος κλωβός, που σύμφωνα με την εταιρία αντέχει χτυπήματα από παντού με επιτυχία, καθώς η νέα γενιά Sensation έχει αποσπάσει διάκριση 4 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης, που έχουν πραγματοποιηθεί με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα.

Κίνηση παίρνουν από έναν 2-κύλινδρο πετρελαιοκινητήρας της Kubota, με χωρητικότητα 479 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 8 μόλις ίππους στις 3.200 σ.α.λ. και 21 Nm ροπής στις 2.500 σ.α.λ. Όπως καταλαβαίνεις οι επιδόσεις δεν είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε, καθώς η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 50 χλμ/ώρα. Αυτό, όμως, συμβαίνει για να μπορεί να πάρει άδεια μοτοποδηλάτου. Η μέση κατανάλωση ανακοινώνεται στα 3 λίτρα/100 χλμ., με την Aixam να αναφέρει ότι διαθέτουν αυτονομία 500 χλμ. με κόστος €16, ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα μόλις 80 γρ/χλμ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της ελληνικής αντιπροσωπείας, πατώντας εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διαθέσιμο και ως επαγγελματικό το Ineos Grenadier

Η Ineos Automotive έκανε σήμερα γνωστό ότι προσφέρει το Grenadier ως επαγγελματικό στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Αντικαθιστώντας το υπάρχον διθέσιο Utility Wagon στη γκάμα,...

Η Pininfarina προσφέρει Batman εκδόσεις των B95 και Battista

Η Automobili Pininfarina δημιούργησε μια νέα σειρά εξαιρετικά αποκλειστικών αυτοκινήτων που εμπνέονται από το στυλ του Bruce Wayne, του φανταστικού ανθρώπου που κρύβεται πίσω...