Η BMW Motorrad θέλει να αλλάξει τις αστικές μετακινήσεις και έτσι παρουσιάζει το X2City, ένα ηλεκτρικό σκούτερ-πατίνι που δεν χρειάζεται δίπλωμα από τον αναβάτη του, ενώ δεν είναι αναγκαίο να φορά κράνος. Το υποβοηθούμενο σκούτερ-πατίνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομο μέσο μεταφοράς για μετακινήσεις σε μικρές αποστάσεις, μιας και χάρη στο χαμηλό του βάρος, το οποίο δεν ξεπερνά τα 20 κιλά, και το πτυσσόμενο σύστημα διεύθυνσης, μπορεί να μεταφερθεί εύκολα στον χώρο αποσκευών οποιοδήποτε αυτοκινήτου.

Ο ηλεκτροκινητήρας του είναι ικανός να δώσει τελική ταχύτητα 25 χλμ/ώρα, με τον οδηγό να επιλέγει ανάμεσα σε ταχύτητες 8, 12, 16, 20 και 25 χλμ/ώρα. Υπάρχει κλασσικό σύστημα πέδησης με μοχλό φρένου, με τον ηλεκτροκινητήρα να αντλεί ενέργεια από μια αδιάβροχη, αφαιρούμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 408 Wh, που προσφέρει αυτονομία μεταξύ 25 και 35 χλμ. Η φόρτιση της μέσω απλής πρίζας χρειάζεται 2,5 ώρες και το μοντέλο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του μέσα στις επόμενες εβδομάδες μέσω επιλεγμένων καταστημάτων πώλησης ποδηλάτων αλλά και του ηλεκτρονικού καταστήματος Kettler Alu-Rad GmbH. Η τιμή του μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί.

 • για κοντινες αποστασεις που βαριεσαι να περπατησεις…δειχνει τελειο!!!!
  ΑΛΛΛΛΛΛΑ χωρις κρανος ????? κανε πως τρως καμια τουμπα με 20χλ/ω και πας να σκασεις με το κεφαλι να δω μετα αμα πεις πως τα 20 χιλιομετρα ειναι λιγα…….

 • DimiE92

  Γνωριζετε αν θα υπαρξει βελτιωτικο πακετο απο την Schnitzer? Η αν βγει εκδοση Χ2cityM?

 • charris

  χαχαχα γαμάτο…!!!

 • Scooby r22b

  Για μέσα στο σπίτι καλό είναι ?.