Η VLF Automotive και ο Henrik Fisker τον Ιανουάριο του 2016 παρουσίασαν στην έκθεση του Detroit το Force 1, το νέο supercar του Fisker το οποίο δεν είναι παρά μια βελτιωμένη Dodge Viper με carbon σώμα. Ζυγίζει 1.538 κιλά και κίνηση παίρνει από τον V10 8,4-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα της Viper που δυνάμωσε και από τα 645 άλογα και τα 813 Nm ροπής, αποδίδει 745 άλογα με 865 Nm ροπής.

Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με paddles στο τιμόνι, με την δύναμη να περνά στον πίσω άξονα. Τα 0-96 χλμ/ώρα τα κάνει σε μόλις 3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα. Το Force 1 διαθέτει μεγάλα φρένα της Brembo, ζάντες 21″ με ελαστικά Pirelli P Zero και ανάμεσα στα δύο καθίσματα στο εσωτερικό, τα οποία είναι ντυμένα με δέρμα, βρίσκεται μια θήκη μεταφοράς δύο μπουκαλιών σαμπάνιας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Fisker δήλωσε πως η διακοπή της παραγωγής της Viper, δεν θα επηρεάσει την παραγωγή του VLF Force 1, μιας και η εταιρία έχει κλείσει συμφωνία με τον Ben Keating, έναν οδηγό αγώνων και ιδιοκτήτη μιας αντιπροσωπείας της Viper στο Τέξας, έχοντας καταφέρει να στοκάρει αρκετά αυτοκίνητα, ικανά να καλύψουν την παραγωγή του VLF Force 1 που θα φτάσει τις 50 μονάδες.