Πωλείται ένα υπερσπάνιο Nissan R34 GT-R V-Spec II Nür R-Tune

Σχετικά άρθρα

Καλό, χρυσό, τερατώδες και εξαιρετικά γρήγορο το σημερινό Nissan GT-R, αλλά αυτό που μας έχει μείνει ως αυθεντικό “Skyline” είναι το R34, με την αλητεία του να είναι αξεπέραστη. Η ιαπωνική εταιρία κατά την διάρκεια ζωής του μοντέλου έβγαλε αρκετές ειδικές, για να δείξει τις ικανότητες του μοντέλου.

Η πιο ειδική που έχει βγάλει μέχρι σήμερα είναι η Nissan Skyline R34 GT-R Z-Tune, ώστε να εορταστούν τα 20στα γενέθλια της Nismo. Επειδή όμως, η παραγωγή του R34 είχε ήδη σταματήσει, η Nismo αναγκάστηκε να ψάξει 20 καλοδιατηρημένα μεταχειρισμένα R34 GT-R V-Spec για να τα μετατρέψει σε Z-Tune. Αυτά έπρεπε να είχαν διανύσει λιγότερα από 30.000 χλμ, και να μην έχουν καμία βελτίωση τόσο στο σώμα όσο και μηχανικά.

Η Nismo βρήκε 12 τέτοια αυτοκίνητα, με τα υπόλοιπα οκτώ να δωρίζονται από τους ιδιοκτήτες τους, ώστε η Nismo να τους τα μετατρέψει σε Z-Tune. Όλα τα αυτοκίνητα ήταν βαμμένα στο ασημί χρώμα Z-Tune Silver με τον 2,8-λίτρων κινητήρα να αποκτά νέους εκκεντροφόρους, σφυρήλατο στρόφαλο και σφυρήλατα πιστόνια, μεγάλο turbo της IHI, νέα εξάτμιση και νέα εισαγωγή αέρα, ώστε να μπορεί να παράγει 500 άλογα με 540 Nm ροπής, επιτρέποντας του να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,8 δευτ, το 400αρι σε 10,06 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 327 χλμ/ώρα.

Ένα στάδιο πιο κάτω είναι η έκδοση V-Spec II Nür R-Tune, όπου V-Spec βάλε Victory Specification. Η συγκεκριμένη παράχθηκε σε 25 με 30 μονάδες, και ένα από αυτά είναι το εικονιζόμενο, το οποίο βρίσκεται προς πώληση για 184.995 λίρες Αγγλίας ή €206.000, με την σημερινή ισοτιμία, έχοντας διανύσει 32.482 χλμ. από το 2002.

Η ιστορία του μοντέλου ξεκινάει τον Νοέμβριο του 2001, όταν οι Ιάπωνες έβγαλαν στην παραγωγή το V-Spec II Nür, περιορισμένο σε 718 κομμάτια, για να ακολουθήσει η M-Spec Nür, που ήταν το παραπάνω αυτοκίνητο με μεγαλύτερη ευχρηστία στον δρόμο, που παράχθηκε σε 285 μονάδες.

Η R-Tune έκδοση του V-Spec II Nür απευθυνόταν σε όσους ήθελαν να βελτιώσουν εργοστασιακά το αυτοκίνητο τους, με τη Nismo να προσφέρει το R-Tune πακέτο για περίπου €35.000. Οι αλλαγές εντοπίζονται στον κινητήρα, όπου ο RB26 πλέον αποδίδει 450 άλογα, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, και τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 4 δευτ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr