Σε αναβρασμό η VW για πιθανή έρευνα για καρτέλ

Σχετικά άρθρα

Την ερχόμενη Τετάρτη η VW θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση του εποπτικού της συμβουλίου προκειμένου να συζητήσει τις καταγγελίες του Der Spiegel πως οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν συστήσει καρτέλ.

Με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανακοινώνει από το Σάββατο πως οι αρμόδιες Αρχές κατά του μονοπωλίου ερευνούν το ενδεχόμενο σύστασης καρτέλ από τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας ύστερα από πληροφορία που έλαβαν, το ζήτημα είναι εάν οι αυτοκινητοβιομηχανίες VW, Audi, Porsche, Mercedes και BMW χρησιμοποίησαν τις συνεδριάσεις των επιτροπών της γερμανικής βιομηχανίας οχημάτων για να συζητήσουν την τιμολόγηση εξαρτημάτων και τεχνολογιών, και κατά πόσο αυτές οι συζητήσεις συνιστούν πρακτική κατά του ανταγωνισμού.

Εκπρόσωπος της VW επιβεβαίωσε ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί μια έκτακτη συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου, χωρίς, ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες.

Οι μετοχές των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών δέχθηκαν σήμερα πλήγμα εν μέσω αβεβαιότητας για πιθανά πρόστιμα κατά μονοπωλιακών πρακτικών αφού οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ερευνούν τις εικασίες για σύσταση καρτέλ από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι μετοχές όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών της Γερμανίας κατέγραψαν πτώση στα χρηματιστήρια, υπό το βάρος των αποκαλύψεων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πληγεί από πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού τα τελευταία χρόνια λόγω των καρτέλ που αφορούν διάφορα εξαρτήματα για αυτοκίνητα, όπως τα φώτα και τα συστήματα ψύξης κινητήρων.

Οι εκπομπές ρύπων βρίσκονται στο επίκεντρο αφού η VW παραδέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι χειραγώγησε τις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων στις ΗΠΑ και οι έρευνες έχουν δείξει ότι πολλά οχήματα ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια όταν γίνονται δοκιμές εκτός εργαστηρίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...

Η Volkswagen teasάρει το ID.3 GTX

Πριν 12 μήνες η Volkswagen παρουσίασε το ανανεωμένο ID.3, με τη γερμανική εταιρία να ετοιμάζεται τώρα για την "hot" έκδοση αυτού. Ο λόγος για...

Το best-seller προϊόν της Volkswagen σημειώνει νέο ρεκόρ πωλήσεων

Το προιόν της Volkswagen με τις μεγαλύτερες ετήσιες πωλήσεις είναι με διαφορά τα διάσημα λουκάνικά της που πέρυσι έκαναν νέο ρεκόρ πωλήσεων με...
Autoblog.gr