Δημοσιεύματα από τη Βρετανία θέλουν την McLaren να ετοιμάζει ένα ακόμη μοντέλο της Ultimate Series που θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη της P1. Το αυτοκίνητο έχει κωδική ονομασία P15 και περιγράφεται ως το πιο ακραίο, track-focused αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ η εταιρία με έδρα το Woking.

Θα είναι πιο έντονο από την P1 GTR με μεγάλες αεροτομές και σε αντίθεση με αυτή θα μπορεί να κινηθεί νόμιμα και σε δημόσιους δρόμους. Κίνηση θα παίρνει από τον V8 biturbo κινητήρα 3,8-λίτρων που θα παράγει κοντά στα 800 άλογα και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος των περίπου 1.300 κιλών, θα χαρίζει συγκινήσεις στον οδηγό. Για να μειωθεί το βάρος κατά 250 κιλά σε σχέση με την P1, το αυτοκίνητο δεν θα φορά κάποιον ηλεκτροκινητήρα, θα έχει carbon πλαίσιο και carbon σώμα, με το εσωτερικό να διαθέτει μονάχα τα απαραίτητα.

Η παρουσίασή του αναμένεται προς το τέλος του έτους, με την παραγωγή του να περιορίζεται στις 500 μονάδες.

 • Anestis Genk

  Πολύ καλές οι Μάκα αλλά το μάμησαν και ψώφησε με τις διάφορες εκδόσεις της ίδιας μπανιέρας-μοτέρ.
  Η φάση είναι μάθαν πως μαμιώμαστε πλακώσαν και οι ρομά. δλδ πήραμε πρέφα πως πουλάνε τα supercar και ειδικά τα mclaren επειδή είναι σπάνια και μάρκα φόρμουλα ένα και μάθαμε πως πουλάνε οι “ειδικές εκδόσεις” …

 • Mika

  Μονο κινητηρας εσωτερικης καυσης??
  Thumps UP from me!

 • gronholm89

  McLaren σ αγαπαμε ρε!!!