Ο Juan Manuel Fangio, o Αργεντινός οδηγός αγώνων που κατέκτησε 5 παγκόσμια πρωταθλήματα Formula 1, τις χρονιές 1951, 1954, 1955, 1956, 1957, είναι ο μόνος οδηγός που έχει πάρει πρωτάθλημα με τέσσερις διαφορετικές ομάδες, ενώ είναι και ο γηραιότερος πρωταθλητής στην ιστορία της Formula 1.

Δύο από τις 24 νίκες του έχουν κατακτηθεί με το συγκεκριμένο αγωνιστικό, τη Maserati 300 S, με την οποίο κέρδισε το Grand Prix της Πορτογαλίας και της Βραζιλίας του 1956. Αυτή θα βγει στο σφυρί στις 18 Αυγούστου, από τον οίκο Bonhams, με εκτιμώμενη τιμή πώλησης να κυμαίνεται από τα €5,1 εκατ. μέχρι €6 εκατ..

Το ρεκόρ του των 5 πρωταθλημάτων το κατέρριψε το 2003 ο Michael Schumacher. Στη συνέντευξη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Schumacher, αναφερόμενος στον Fangio είχε πει ότι το κατόρθωμα του Fangio έγινε σε μία δυσκολότερη εποχή και ότι θεωρεί ότι ο Fangio είναι ένα επίπεδο πιο πάνω. O Fangio θεωρείται πολύ σημαντική προσωπικότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού διεθνώς και ιδιαίτερα τόσο στην Λατινική Αμερική, όσο και στην πατρίδα του, Αργεντινή.

Για να διαβάσεις όλη τη βιογραφία του Fangio, πάτα εδώ.

 

 • jonjon

  Car porn! Απλά!?

 • Mika

  Μπορει να ειναι και λιγα τα λεφτα για την ιστορια που κουβαλαει το αυτοκινητο..

 • Anestis Genk

  Τέτοια αυτοκίνητα πρέπει να είναι σε μουσεία ως πολιτιστική κληρονομιά αλλά και να τα βγάζουν 3-4 φορές τον χρόνο σε επιλεγμένα events, όπως Goodwood, Targa Florio, γιατί καλό το μουσείο αλλά την πλήρη χάρη του το όχημα την δείχνει όταν κινείται.
  Πάντως όχι σε κελεμπίες και σε asset managers.