Η Renault εξέπληξε τους πάντες στη Γενεύη, παρουσιάζοντας το Zoe e-sport concept, ένα τουμπανιασμένο Zoe που φορά δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας στον μπροστά άξονα και ένας στον πίσω, απόδοσης 466 ίππων με 640 Nm ροπής. Στο παρακάτω video θα δεις την πρώτη δοκιμή του concpet, από τον Robert Llewellyn, καθώς και από τον οδηγό της Formula Ε, Nicolas Prost.

Το σώμα του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από carbon, με το συνολικό βάρος του πρωτότυπου να φτάνει τα 1.400 κιλά, εκ των οποίων τα 450 κιλά προέρχονται από το βάρος των μπαταριών 40 kWh. Το Renault Zoe e-sport concept είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 210 χλμ/ώρα, ταχύτητα που χρειάζεται μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Είναι βαμμένο στα χρώματα της Renault στην Formula E, με το μπλε και το κίτρινο να ξεχωρίζουν. Οι ζάντες είναι διαστάσεων 20″, τα φώτα τεχνολογίας LED και στο εσωτερικό υπάρχουν τα ίδια χρώματα, με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, επενδύσεις Alcantara, σπορ καθίσματα της Recaro, roll cage με προστατευτικά πάνελ από Kevlar και αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας.

Ο οδηγός, όπως ο πιλότος του μονοθεσίου της Formula E, μπορεί να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις του συστήματος μετάδοσης της κίνησης και τις ρυθμίσεις κατανάλωσης ενέργειας. Διαθέτει διπλά ψαλίδια, φαρδύτερα μετατρόχια, μεγάλα φρένα και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins. Η εταιρία ξεκαθαρίζει πως δεν έχει σχέδια να το περάσει στη παραγωγή.