Έκθεση Γενεύης 2017: Renault Zoe e-sport concept με 466 άλογα

Σχετικά άρθρα

Η Renault στη Γενεύη παρουσιάζει το Zoe e-sport concept, ένα τουμπανιασμένο Zoe που φορά δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας στον μπροστά άξονα και ένας στον πίσω, απόδοσης 466 ίππων με 640 Nm ροπής.

Το σώμα του είναι κατασκευασμένο από carbon, με το συνολικό βάρος του πρωτότυπου να φτάνει τα 1.400 κιλά, εκ των οποίων τα 450 κιλά προέρχονται από το βάρος των μπαταριών 40 kWh.

https://www.youtube.com/watch?v=qSHVZIPbVQQ

Το Renault Zoe e-sport concept είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 210 χλμ/ώρα, ταχύτητα που χρειάζεται μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Είναι βαμμένο στα χρώματα της Renault στην Formula E, με το μπλε και το κίτρινο να ξεχωρίζουν. Οι ζάντες είναι διαστάσεων 20″, τα φώτα τεχνολογίας LED και στο εσωτερικό υπάρχουν τα ίδια χρώματα, με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, επενδύσεις Alcantara, σπορ καθίσματα της Recaro, roll cage με προστατευτικά πάνελ από Kevlar και αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας.

Ο οδηγός, όπως ο πιλότος του μονοθεσίου της Formula E, μπορεί να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις του συστήματος μετάδοσης της κίνησης και τις ρυθμίσεις κατανάλωσης ενέργειας. Διαθέτει διπλά ψαλίδια, φαρδύτερα μετατρόχια, μεγάλα φρένα και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins. Η εταιρία ξεκαθαρίζει πως δεν έχει σχέδια να το περάσει στη παραγωγή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Renault Captur facelift

Την ανανεωμένη έκδοση του Captur παρουσίασε σήμερα η Renault, μιας και το μοντέλο μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά χρειαζόταν μια ανανέωση...

Τέλος εποχής για το Renault Zoe. Νέο Clio το 2026

H Renault σταμάτησε επίσημα την παραγωγή του Zoe στις 30 Μαρτίου 2024 (αν και στην πραγματικότητα σταμάτησε πολύ πριν από τα Χριστούγεννα), με περίπου...