Η Renault αποκλείει την επιστροφή του Kubica εντός του 2017

Σχετικά άρθρα

Ένας εξαιρετικά συμπαθής οδηγός κι ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχουν περάσει από τη Formula 1 ακούει στο όνομα Robert Kubica. Ο Πολωνός ήταν ένα χαρακτηριστικό δείγμα αγνού ταλέντου, συγκεντρώνοντας αρκετές φορές επάνω του τα βλέμματα. Τον Φλεβάρη του 2011, η μεγάλη του αγάπη για τα rally παραλίγο να του πάρει το δεξί του χέρι, ωστόσο κορυφαίοι γιατροί κατάφεραν να διατηρήσουν τον Kubica αρτιμελή.

Ο μεγαλύτερος στόχος για τον Kubica είναι η επιστροφή στη Formula 1, ένα σενάριο που μόνο απίθανο δεν είναι πλέον. Ο 32χρονος έκανε πρόσφατα δοκιμές με τη Renault, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στη γαλλική ομάδα. Μάλιστα, οι Γάλλοι θα δώσουν νέα ευκαιρία στον Πολωνό, στο ερχόμενο τεστ στο Hungaroring, μετά από το Grand Prix.

Έπειτα από αυτή την απόφαση, κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν τον Kubica να παίρνει τη θέση του Jolyon Palmer εντός της φετινής σεζόν, ίσως και από το Βελγικό Grand Prix. Η Renault γνωρίζει ότι ο οδηγός της πρέπει να γίνει πιο γρήγορος, αλλά ο Αγωνιστικός Διευθυντής της ομάδας, Cyril Abiteboul, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δούμε καμία αλλαγή στο δίδυμο της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον Jo, και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο σχέδιο. Είναι αλήθεια ότι, με τον Robert, νιώθουμε την ανάγκη να το εξετάσουμε λίγο παραπάνω μετά από όλες αυτές τις δοκιμές που έχουμε κάνει. Προφανώς, υπάρχουν οι δοκιμές που κάναμε με το μονοθέσιο του 2012, αλλά επίσης έχουμε κάνει κι άλλα πράγματα, όπως ιατρικούς ελέγχους και δουλειά στον προσομοιωτή, που πραγματικά δε θέλω να επεξεργαστώ.

Η τελευταία ευκαιρία είναι οι δοκιμές με ένα σύγχρονο μονοθέσιο στις δοκιμές της Ουγγαρίας, και πήραμε αυτή την ευκαιρία. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με κάποιο βραχυπρόθεσμο σχέδιο. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και δεν υπάρχει αντίστοιχη επιλογή για να κάνουμε κάτι με τους οδηγούς μας.

Παράλληλα, ο Γάλλος επισημαίνει ότι, ακόμα κι αν ο Kubica είναι πολύ γρήγορος στις δοκιμές με την R.S.17, θα εξετάσουν προσεκτικά την προοπτική για αγωνιστική θέση το 2018.

Ο Robert θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για το 2018, αλλά, προτού τον σκεφτούμε ως υποψήφιο, υπάρχει περισσότερη δουλειά, και ειδικά πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει μονοθέσια με περισσότερη κάθετη δύναμη και περισσότερη δύναμη, διότι ξεκάθαρα το μονοθέσιο που οδήγησε μέχρι τώρα δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Ειλικρινά, ακόμα κι αν τα καταφέρει, δε σημαίνει αυτόματα ότι θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα τρέχουμε μαζί του το 2018, καθώς θα πρέπει να το εξετάσουμε.

Προσωπικά, εκλαμβάνω το δεύτερο κομμάτι των δηλώσεων ως κάτι που «πρέπει να πει» η Renault. Κατά τη γνώμη μου, αν ο Kubica δείξει γρήγορος σε μερικές ημέρες (δε σου κρύβω ότι το εύχομαι γιατί θέλω να επιστρέψει) είναι πολύ πιθανό οι Γάλλοι να του δώσουν την πολυπόθητη θέση την επόμενη σεζόν, βλέποντας ότι ο Palmer είναι ένας από τους χειρότερους οδηγούς της φετινής σεζόν, έχοντας χάσει κατά κράτος από τον Nico Hulkenberg.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα