Ο Ron Dennis μπορεί να πάρει την μισή ιστορία της McLaren, αν αυτή δεν τον πληρώσει

Σχετικά άρθρα

Από τα τέλη Ιουνίου η McLaren έχει γυρίσει οριστικά σελίδα, καθώς ο Ron Dennis αποφάσισε να φύγει από την εταιρία, μετά από 37 χρόνια κοινής πορείας με την βρετανική εταιρία. Η συμφωνία του διαζυγίου μεταξύ των δύο πλευρών περιλαμβάνει ένα αξιοζήλευτο κατάλογο 13 αυτοκινήτων, που περιγράφεται ως “η κρέμα της συλλογής της McLaren”.

Αν η βρετανική εταιρία δεν καταφέρει να πληρώσει τα 37,5 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή το ποσό των μετοχών που κατείχε ο 70-χρονος Βρετανός, τότε αυτή θα πρέπει να παραχωρήσει στον Dennis μερικά από τα αγωνιστικά της, όπως για παράδειγμα τα μονοθέσια με τα οποία κέρδισαν τα παγκόσμια πρωταθλήματα της F1 o Niki Lauda, o Alain Prost, o Ayrton Senna, o Mika Hakkinen και o Lewis Hamilton, καθώς και μερικά αγωνιστικά σασί από το 1985, το ’86 και το ’88.

Ακόμα θα πάρει μαζί του την πρωτοποριακή και επαναστατική MP4-1 του 1981, την MP4/8 με την οποία ο Senna κέρδισε τον τελευταίο αγώνα του το 1993, και το πειραματικό πρωτότυπο MP4/8 με κινητήρα της Lamborghini, που αυτή τη στιγμή είναι δανεισμένο στην Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανία.

Πάντως υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι η McLaren δεν θα ανταποκριθεί στη χρηματοοικονομική της ρύθμιση με τον Dennis, οπότε ο τελευταίος μάλλον θα μείνει με την χαρά.

Πηγήautosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...