Ενθουσιασμένος ο Lucas Auer από τις δοκιμές με την Force India στην Ουγγαρία

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα νέα πρόσωπα των δοκιμών στο Hungaroring ήταν ο 22-χρονος Αυστριακός οδηγός του DTM, Lucas Auer. O οδηγός της Mercedes έχει κάνει άλματα βελτίωσης στην τρίτη του χρονιά στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, έχει ήδη δει πρώτος την καρό σημαία τερματισμού φέτος δύο φορές (σε Hockenheim και Lausitzring), βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από Ekström και Rast, και αποτελεί ένα από τα “γερά χαρτιά” της Mercedes για το πρωτάθλημα.

Η φετινή του, εντυπωσιακή, πορεία εξαργυρώθηκε με την παρουσία του στην Ουγγαρία για το δεύτερο, διήμερο τεστ δοκιμών της Formula 1. Ο θείος του και αφεντικό του DTM, Gerhard Berger, είχε αποκαλύψει ένα μήνα πριν ότι ο ανιψιός του θα βρεθεί στο Hungaroring, παρά το γεγονός ότι ο Auer κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του, και, με τη συμβολή του κύριου χορηγού της ομάδας του στο DTM, που είναι ο ίδιος με της Force India, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Την πρώτη μέρα των δοκιμών, ο Auer οδήγησε την VJM10-03 για 52 γύρους και εντυπωσιάστηκε, όπως είναι λογικό από την ταχύτητα του μονοθεσίου της Force India. Ας δούμε τι ανέφερε σχετικά:

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Όταν βγήκα για πρώτη φορά από το pit lane και απενεργοποίησα τον περιοριστή ταχύτητας, ήταν ένα σοκ για μένα. Η ταχύτητα ήταν εντυπωσιακή, ειδικά στις στροφές.

Η ομάδα με άφησε να εξοικειωθώ με το μονοθέσιο και η πρώτη μου προτεραιότητα ήταν να μην σπάσω τίποτε και να προσαρμοστώ σε αυτό. Σωματικά, ένα μονοθέσιο της Formula 1 είναι πολύ απαιτητικό και μπορούσα να το νιώσω αυτό στην αρχή. Πατάς τέρμα το γκάζι και σχεδόν ξεχνάς να αναπνεύσεις, διότι δεν έχεις συνηθίσει ακόμη το ρυθμό.

Ο καλύτερος χρόνος του Αuer ήταν στο 1:20.563, χρόνος ικανός να τον φέρει στη δέκατη θέση της πρώτης ημέρας των δοκιμών. Στη δεύτερη μέρα, ο Αυστριακός βελτιώθηκε και ο χρόνος που έγραψε ήταν στο 1:19.242, φέρνοντας τον στην έβδομη θέση της κατάταξης. Ακόμα και μετά το τέλος της δεύτερης μέρας, ο Auer εξακολουθούσε να είναι εντυπωσιασμένος:

Τόσo πολλή ταχύτητα και τόσο πολύ downforce! Σίγουρα πρέπει να οξύνεις τις αισθήσεις σου για να οδηγήσεις ένα μονοθέσιο της Formula 1. Όλα συμβαίνουν πολύ γρηγορότερα από κάθε άλλο αγωνιστικό. Επίσης, πρέπει να λάβεις υπόψη σου πολλά πράγματα και να συγκεντρώσεις δεδομένα.  Στο τέλος, συνεχίζεις να μαθαίνεις από κάθε αγωνιστικό αυτοκίνητο που οδηγείς. Στους επόμενους αγώνες θα δω τι έχω μάθει από την εμπειρία μου στην Ουγγαρία.

Μπορεί η καθηλωτική εμπειρία οδήγησης μονοθεσίου της Formula 1 να αποτελεί παρελθόν, από δω και πέρα, ο Auer είναι συγκεντρωμένος απόλυτα στο DTM:

Tώρα, θα πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος για τους επόμενους αγώνες, αυτούς στο Zandvoort. Eξάλλου, θέλω να συνεχίσω να μαζεύω βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Το DTM πάει…διακοπές και,μετά το θερινό διάλειμμα, θα ταξιδέψει στην Ολλανδία για το δεύτερο, εκτός Γερμανίας, γύρο πρωταθλήματος. Ο 11ος και 12ος αγώνας θα διεξαχθούν στις 19 και 20 Αυγούστου αντίστοιχα.

 

ΠηγήDTM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...