Η είδηση από το κείμενο γνώμης έχουν μια αρκετά φανερή, ειδοποιό διαφορά: στο πρώτο καταγράφεις το γεγονός, ενώ στο δεύτερο πατάς πάνω του και παραθέτεις την άποψή σου. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο, καθώς μπορείς να βασιστείς στα στοιχεία που συνθέτουν την είδηση και να προσθέσεις μια πινελιά γνώμης. Όταν, πχ, ένα μοντέλο παίρνει 2 αστέρια στα crash tests και γράφεις ότι «πάτωσε», βάζεις το στιγματάκι σου επιλέγοντας να μην πεις «ήρθε τελευταίο». Και τα δύο σωστά είναι, αλλά το πρώτο πηγάζει από μέσα σου.

Πώς, όμως, να μην σου βγει ο Αλέφαντος ακούγοντας μια είδηση σαν αυτή; Nα στην πω στα γρήγορα: ο George Russell δήλωσε πως το Halo βελτιώνει την ορατότητα. Με τη μία ξεκινάνε τα ωραία.

Καταρχάς Russell ξέρουμε τον Westbrook, τον θρυλικό Bill Russell, άντε τον D’Angelo Russell και για τους σινεφίλ τον Kurt Russell (σέβας) με τον Russell Crowe. George Russell εστί πρωτοπόρος τζαζ μουσικοσυνθέτης επιπέδου Miles Davis.

Επίσης, μοιράζεται το ονοματεπώνυμο με έναν 19-χρονο δοκιμαστή της Mercedes στην F1. Ο «δικός» μας Russell, που λες, συμπλήρωσε 2 μέρες δοκιμών στο Hungaroring με το Halo τοποθετημένο στην W08. Mε το πέρας αυτών, έκανε κάποιες δηλώσεις αναφορικά με την χρησιμότητα και τον περιορισμό ή μη της ορατότητας:

Μου έκανε τεράστια εντύπωση το πόσο εύκολα προσαρμόστηκα! Θέλεις λίγο χρόνο, αλλά μόλις το συνηθίσεις δεν υπάρχει καμιά απολύτως δυσκολία. Ίσα – ίσα, που η θέση του σε προστατεύει από τον ήλιο σε ορισμένες περιπτώσεις και μπορείς να οδηγείς απερίσπαστος. Δεν παρατήρησα κάποια μεταβολή στα επίπεδα της ορατότητας, αν και σε δυσκολεύει αρκετά στο μπες-βγες από το μονοθέσιο. Πάντως είναι πολύ καλύτερο από ό,τι είχα φανταστεί!

Προφανώς το παλικάρι για να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της πρωταθλήτριας ομάδας F1, κάτι σκαμπάζει από οδήγηση. Κατ’ επέκταση, η γνώμη του θα μπορούσε να έχει μια βαρύτητα από μόνη της. Aκόμα και το σκέλος που αφορά την προστασία από τον ήλιο. Λες και δεν υπάρχουν φιμέ ζελατίνες. Ποιο είναι το θέμα, τώρα; Ο Sebastian Vettel έχει χαρακτηρίσει το Halo ως «σκατά», ο Fernando Alonso ήταν πιο διακριτικός –αλλά το συμπέρασμα εξίσου δυσώδες, ο Lewis Hamilton πως θα το ξηλώσει αν μπει στο μονοθέσιο του και ο Kimi Raikkonen πως δεν τον νοιάζει (πρωτότυπο). Άρα, έχουμε 7 πρωταθλήματα να κράζουν, 2 να επικρίνουν με τρόπο κι άλλο 1 να είναι στα «φρύδια» του. Σε σύνολο 10, ωστόσο, δεν υπάρχει ΜΙΑ θετική γραμμή για τη σαγιονάρα που υπερψήφισαν οι «φωστήρες» της FIA.

Εντελώς τυχαία, στον απόηχο των αντιδράσεων για την εισαγωγή του Halo στην F1, ήρθε μια αποθεωτική (αναλογικά) κριτική από την μεριά του πρωταθλητή Κατασκευαστών, σε μια πίστα της οποίας συμβάν οδήγησε στην εξέλιξη του εν λόγω συστήματος. Το αν το Halo θα προστάτευε τον Massa από το ελατήριο που παραλίγο να τον αφήσει στον τόπο το 2009, αφήνουμε να καθοριστεί από τους επιστήμονες

Πολλές φωνές υποστηρίζουν πως το Halo είναι αποτελεσματικό υπό ορισμένη γωνία και μετά από ένα συγκεκριμένο μέγεθος εισερχομένου αντικειμένου. Κοινώς, όσο μικρότερη η «βολίδα» τόσο πιο άχρηστο. Για το λόγο αυτό οι περισσότερες ομάδες επέμεναν για ψήφιση της χρήσης παρμπρίζ, στα πρότυπα του Red Bull Airscreen. To στυλιστικό μέρος δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: με το Αirscreen τα μονοθέσια φέρνουν σε μαχητικά αεροσκάφη, με το Halo σε Μυκονιάτη τουρίστα.

Τα λεγόμενα του Russell, όμως, αποδεικνύουν την κατάντια της σύγχρονης Formula 1. Αν αντικαταστήσεις τον Βρετανό με τον Φουρθιώτη και το Halo με το υαλουρονικό, έχεις το σποτάκι της FIA για το προμοτάρισμα της τελευταίας της «πατάτας». Τόσο εξόφθαλμη τοποθέτηση προϊόντος είχαμε να δούμε από την εποχή που τα μονοθέσια ήταν «πνιγμένα» στα αυτοκόλλητα των χορηγών. Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί δεν βλέπουμε τέτοιες εικόνες πια. Άλλοι βεβαιώνονται πως εκείνα τα χρόνια ανήκουν στην Ιστορία. Οι περισσότεροι συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα: η Formula 1 έχει πάρει τον κατήφορο με τέρμα το γκάζι και ανοιχτό DRS. Kαι όταν συναντήσει τοίχο, κανένα Halo δεν θα τη σώσει.