McLaren: Θα κάνουμε τα πάντα να κρατήσουμε τον Alonso

Σχετικά άρθρα

Από το 2015 και την επιστροφή του στη McLaren, o δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Fernando Alonso δε διάγει και την καλύτερη φάση της καριέρας του. Οι νίκες, ακόμα και τα βάθρα, μάλλον είναι όνειρο απατηλό για τον Ισπανό με την παρούσα κατάσταση της ομάδας του και η υπομονή αρχίζει να εξαντλείται.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η μετάβαση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και στα IndyCar είναι μια επιλογή που εξετάζεται για την επόμενη αγωνιστική χρονιά, με την Formula 1 να είναι η προτεραιότητά του και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπογράψει με άλλη ομάδα για το 2018. Στόχος του βεβαίως είναι η κατάκτηση του τρίτου παγκόσμιου πρωταθλήματος, αλλά θα περιμένει την McLaren να του δώσει τις εγγυήσεις που χρειάζεται για να παραμείνει σε αυτή και να παλέψει για τη διάκριση. Όπως και να έχει, το μόνο σίγουρο είναι ότι το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος του 2017 και ο Σεπτέμβρης θα είναι ο κρίσιμος μήνας των αποφάσεων, τόσο για τον 36-χρονο, όσο και για τη McLaren που “ψάχνεται” για τον προμηθευτή των power units.

Η Mclaren “καίγεται” να κρατήσει τον Ισπανό στην ομάδα και η επιβεβαίωση έρχεται από τον εκτελεστικό διευθυντή της, Jonathan Neale, που σε συνέντευξή του, τόνισε πόσο σημαντικό κεφάλαιο είναι για την ομάδα του ο Alonso:

Θα ήθελα να έχουμε τον Fernando στη McLaren. Ξέρω ότι θα κάνουμε τα πάντα να τον κρατήσουμε εδώ, αλλά αναγνωρίζω ότι θα έχει επιλογές, τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Πιστεύω ότι είναι σπουδαίος άνθρωπος, είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς που έχω συνεργαστεί και θα ήθελα να τον έχουμε στην ομάδα για πολύ καιρό.

Το GP της Ουγγαρίας (ίσως) ξαναέφερε τα χαμόγελα στο στρατόπεδο του Woking, καθώς, οι Fernando Alonso και Stoffel Vandoorne κατάφεραν να τερματίσουν εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας, (έκτος και δέκατος αντίστοιχα). O Neale στάθηκε στην πολύ καλή εμφάνιση του Alonso:

Πιστεύω ότι οδηγεί καλύτερα από ποτέ. Αν δείτε πόσο δύσκολα είναι τα προσπεράσματα στο Hungaroring, μετά δείτε πώς προσπέρασε τον Sainz, ήταν τέλειο.

Προσπάθησε να τον περάσει την πρώτη φορά, δεν τα κατάφερε, αλλά επέμενε στον επόμενο γύρο. Το να προσπεράσει έτσι καθαρά και με ασφάλεια, είναι σαφέστατη επίδειξη του μαχητικού πνεύματος και των ικανοτήτων του.

Η αβεβαιότητα για την παραμονή του Alonso, αλλά και για το αν η Honda εξακολουθεί να είναι ο προμηθευτής των κινητήρων του χρόνου, μιας και η συνεργασία McLaren-Honda βαδίζει εδώ και πολύ καιρό σε τεντωμένο σχοινί, “πονοκεφαλιάζει” την ομάδα. Ωστόσο, ο Neale παραμένει αισιόδοξος:

Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της McLaren. Πολλά έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο. Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα και οι σκέψεις μας επικεντρώνονται στο μονοθέσιο του 2018 και πώς αυτό θα μοιάζει.

Σίγουρα το θέμα των κινητήρων είναι σημαντικό. Πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας πριν το Σεπτέμβρη έτσι ώστε οι οδηγοί μας να γνωρίζουν ποιοι θα είμαστε και ποια θα είναι τα σχέδιά μας.

Δεν έχει αποφασιστεί τίποτε ακόμη. Είμαστε σε διάλογο με την Ηonda και κρατάμε ενήμερες τις FIA και FOM. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την Formula 1, αλλά και για την ΜcLaren. Καθήκον μας είναι να φέρουμε στην κορυφή την ομάδα. Το sport μας θέλει πίσω στην κορυφή και θέλουμε με τη σειρά μας τον Fernando στην πρώτη θέση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...