McLaren: Μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχουμε αποφασίσει για τους κινητήρες του 2018

Σχετικά άρθρα

Η συνεργασία McLaren και Honda, αυτή η συνεργασία που κάθε φίλαθλος της Formula 1 ανέμενε για πάρα πολύ καιρό, ίσως φτάσει στο τέλος της εντός του 2017. Η συνεχή αναποτελεσματικότητα των Ιαπώνων να κατασκευάσουν ένα αντάξιο της ιστορίας της McLaren, αλλά και ανταγωνιστικό power unit, έχει φέρει τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια στο στρατόπεδο του Woking, με τον αγωνιστικό διευθυντή της McLaren να κάνει λόγο για αποφάσεις που πρέπει να παρθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

To GP της Ουγγαρίας θα μπορούσε να θεωρηθεί μια “όαση” για την ομάδα, καθώς, οι Fernando Alonso και Stoffel Vandoorne να τερματίσουν εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας, και, μετά από πολλούς αγώνες, φαίνεται ότι ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής το διασκέδασε και με το παραπάνω. Κάτι η έκτη θέση στον αγώνα, κάτι ο ταχύτερος γύρος που σημείωσε, κάνουν τον Ισπανό να πάει με άλλη ψυχολογία στο Spa, μετά από το θερινό διάλειμμα για μπάνια της Formula 1.

Είπαμε, είναι cool τυπάκι ο Fernando.

https://www.youtube.com/watch?v=WpEPZIx-Cls

Στο θέμα μας, όμως. O Eric Boullier, ερωτηθείς για μια πιθανή αλλαγή του προμηθευτή power units για το 2018, των χρονικών περιορισμών λόγω της εξέλιξης του νέου μονοθεσίου και δεδομένης της άρνησης Ferrari και Mercedes να βοηθήσουν, απάντησε σχετικά:

Τεχνικά μιλώντας, μπορείς να αλλάξεις κινητήρα μέσα σε 12 εβδομάδες. Μπορείς να αλλάξεις κινητήρα όποια στιγμή πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, εντός τριών μηνών. Αν θες να κάνεις το βασικό σχεδιασμό γύρω από τον κινητήρα, τότε η απόφαση πρέπει να παρθεί τον Σεπτέμβρη.

Αν η McLaren αποφασίσει να αλλάξει προμηθευτή κινητήρων την 1η του ερχόμενου μήνα, τότε της απομένουν 178 μέρες μέχρι το πρώτο pre-season test που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου του 2018. Η άλλη ημερομηνία που θα μπορούσαν να πέσουν τίτλοι τέλους στη συνεργασία είναι στις 4 Δεκεμβρίου (8 μέρες μετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Abu Dhabi).

Ο Fernando Alonso, όπως είναι λογικό, θέλει εγγυήσεις για να παραμείνει στην ομάδα και να παλέψει, αρχικά, για βάθρα και μετά για νίκες, ενώ, είναι ανοιχτός και σε συζητήσεις με άλλα πρωταθλήματα για να συνεχίσει την καριέρα του, με τη μετακίνηση στα IndyCar να υπάρχει ως πιθανότητα. Ο Σεπτέμβρης θα είναι και γι’αυτόν ένας σημαντικός μήνας αποφάσεων.

Από την πλευρά των Ιαπώνων, ο Yusuke Hasegawa, ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda, ανέφερε ότι είναι προτεραιότητα για την εταιρεία η συνέχιση της συνεργασίας με τη McLaren:

Eννοείται ότι θα θέλαμε να μείνουμε με την McLaren.

Είμαι χαρούμενος με τη βελτίωση της επίδοσής μας και πιστεύω ότι αυτό το γεγονός θα κάνει τη συνεργασία μας καλύτερη.

 

 

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr