Στα 1,8 δισ. δολάρια –έναντι αρχικού στόχου 1,5 δισ.– ελέω υπερβάλλουσας ζήτησης διαμορφώθηκε το ποσό που άντλησε η Tesla από την πώληση ομολογιών με λήξη την 15η Αυγούστου 2025, με την απόδοση να φτάνει το 5,25%.

Με βαθμολογίες από «Β3» έως «Β-» από τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, το ομόλογο-«σκουπίδι» (junk) είχε θεωρηθεί ως επικίνδυνο από ορισμένους αναλυτές. Η έκδοση αποτέλεσε το ντεμπούτο της Tesla στις αγορές ομολόγων.

Τα «φρέσκα» κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή του Model 3 – το λιγότερο ακριβό της αυτοκίνητο- της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk.

Οι προπαραγγελίες για το Model 3, του οποίου η τιμή ξεκινά από τα 35.000 δολ., έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, με μέσο όρο περίπου 1.800 την ημέρα από το λανσάρισμά του, στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Η Tesla είχε πάνω από 3 δισ. δολ. σε μετρητά στο τέλος του τριμήνου έως τον Ιούνιο του 2017, σε σύγκριση με 4 δισ. δολ. στο προηγούμενο τρίμηνο και 3,25 δισ. δολ. στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Όποιος εξετάζει ομόλογα υψηλής απόδοσης θα περιμένει πιο ισχυρή προστασία από το μελλοντικό χρέος. Είναι ένα απαίσιο ομόλογο, αλλά οι άνθρωποι φαίνονται τυφλωμένοι από την ιστορία Tesla,

ανέφεραν οι αναλυτές της Xtract Research. Τα υψηλά κεφαλαιακά έξοδα και η αρνητική ελεύθερη ταμειακή ροή «είναι η πραγματικότητα» για την Tesla.